ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πάνω από 1 εκ. πολίτες στη «Νύχτα των Τεχνών»
© Sputnik/Evgenya Novozhenina
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πάνω από 1 εκ. πολίτες στη «Νύχτα των Τεχνών»

Περισσότερα από ένα εκατομμύριο άτομα συμμετείχαν στη δράση «Η Νύχτα των τεχνών» σε όλη τη Ρωσία, σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Πολιτισμού.

Εξάλλου, ο αριθμός των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν φέτος στις περιφέρειες — στο πλαίσιο της δράσης — ήταν διπλάσιος σε σχέση με το 2015.  

«Στις προηγούμενες εορταστικές αργίες σ' όλη τη χώρα πραγματοποιήθηκε η δράση «Νύχτα των Τεχνών». Σε 83 περιφέρειες, πάνω από 1700 ιδρύματα, διοργάνωσαν περισσότερες από 2500 εκδηλώσεις, που σημαίνει ότι υπερέβησαν κατά 2,5 φορές τον αριθμό των εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν το 2015. Περισσότερα από 1.000.000 άτομα συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της «Νύχτας των Τεχνών» αναφέρεται στην ανακοίνωση.      

Στα μουσεία, στις βιβλιοθήκες, στα θέατρα  και σε άλλα πολιτιστικά ιδρύματα της χώρας, διοργανώθηκαν συναντήσεις με συγγραφείς, ηθοποιούς, ζωγράφους  και μουσικούς, εκπαιδευτικά σεμινάρια, συναυλίες, παραστάσεις και εκθέσεις.

Η φετινή "Νύχτα των Τεχνών" περιελάμβανε και τεχνολογική διάσταση, αφού, για πρώτη φορά όλες οι εκδηλώσεις παρουσιάσθηκαν μέσα από ειδικό  ένθετο. Οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να βρουν μέσα σ' αυτό τις εκδηλώσεις της αρεσκείας του, να πάρει μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, να παρακολουθήσουν τα γεγονότα και τις δράσεις των πολιτιστικών ιδρυμάτων.

Πηγή: www.ria.ru