ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κέιτ Μπεκινσέιλ: η ρωσική γλώσσα επηρέασε τη ζωή μου, λατρεύω τον Τσέχωφ
© Sputnik/Ekaterina Chesnokova
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Κέιτ Μπεκινσέιλ: η ρωσική γλώσσα επηρέασε τη ζωή μου, λατρεύω τον Τσέχωφ

Η βρετανίδα ηθοποιός Κέιτ Μπεκινσέιλ η οποία βρίσκεται στην Μόσχα  για να παρουσιάσει τη νέα της ταινία με τίτλο «Underworld: Η Αιματοχυσία» (σ.σ.Underworld: Blood Wars  ο αυθεντικός τίτλος)  μίλησε για την λατρεία που έχει για τα θεατρικά έργα του Τσέχωφ.  

«Έμαθα την ρωσική γλώσσα στο πανεπιστήμιο της  Οξφόρδης. Είχαμε πολλά μαθήματα πάνω στην γλώσσα και την λογοτεχνία. Διαβάζαμε τις τρεις αδερφές, το πρώτο μου θεατρικό έργο στο οποίο έπαιξα  ήταν «Ο Γλάρος» του Τσέχωφ. Η ρωσική γλώσσα κατέχει μια ιδιαίτερη θέση στην ζωή μου» δήλωσε η Μπεκινσέιλ. 

Η ιδία είπε επίσης ότι της αρέσουν,  η ποίηση της Άννα Αχμάτοβα, του Αλεξάντρ Μπλόκ, τα μυθιστορήματα του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι, αλλά ιδιαίτερα της αρέσουν τα έργα του Αντόν Τσέχωφ. Η αγαπημένη της  ρωσική ταινία είναι το «Πήγαινε και δες» (1985) του Έλεμ Κλίμοφ.

Το επόμενο κεφάλαιο στο blockbuster ιστορικό του UNDERWOLD, που είναι η ταινία με τίτλο «Underworld: Η Αιματοχυσία», η Μπεκινσέιλ υποδύεται εκ νέου τον ρόλο της Σελίν, της γυναίκας βαμπίρ —πολεμιστή, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τους αδυσώπητους λυκανθρώπους  αλλά και την δική της συμμορία των αρχόντων του σκότους που την προδίδει.    

Στη ταινία παίζουν επίσης ο Τεό Τζέιμς, ο Τσάρλς Ντένς, η Λάρα Πούλβερ και άλλοι. Η πρεμιέρα της ταινίας για το ευρύ κοινό θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου σε 3D προβολή.

Η βρετανίδα ηθοποιός επεσήμανε επίσης, ότι η καριέρα της είχε μια λίγο «σχιζοφρενική» πορεία, καθώς ερμήνευε τους ρόλους της με την ίδια επιτυχία και στις κλασικές ταινίες και στις ταινίες δράσης. 

«Φυσικά νοιώθω πιο άνετα όταν παίζω σε ταινίες που βασίζονται σε κλασσικά έργα, ωστόσο η ζωή μου έχει συνέχεια όπως και η καριέρα μου  και χαίρομαι που ακόμα μπορώ και πηδάω από τα κτίρια, είναι κάτι ευχάριστο που αρέσει και στην οικογένεια μου», παρατήρησε η βρετανίδα ηθοποιός.   

Όπως είπε η ίδια, όταν άρχισε να παίζει σε τέτοια ταινία, τα βαμπίρ δεν ήσαν τόσο δημοφιλή, ενώ σήμερα έχουν γυρισθεί  άπειρες ταινίες με θέμα τα βαμπίρ, γι αυτό και η ταινία «Ο άλλος κόσμος» μπορεί να χαρακτηρισθεί ως η γενεσιουργός αυτού του είδους.

Η Μπεκινσέιλ, παρατήρησε επίσης, ότι η σκηνή που υπάρχει στην νέα ταινία, όπου πίνει αίμα από το σαμοβάρ, ήταν δική της ιδέα. «Σκέφτηκα ότι κάποιος από την ομάδα που συμμετείχε στα γυρίσματα, θα είχε οπωσδήποτε ρωσίδα γιαγιά, που θα είχε σαμοβάρ το οποίο θα χρησιμοποιούσαμε στα γυρίσματα. Ήταν κάτι που έδειχνε πολύ τελετουργικό», είπε η Μπέκινσέιλ αποκαλύπτοντας την ιδέα της.      

Πηγή: ria.ru