ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αρχίζει η προβολή της τηλεοπτικής σειράς με θέμα την Σοφία Παλαιολογίνα
© Sputnik/Ekaterina Chesnokova
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρχίζει η προβολή της τηλεοπτικής σειράς με θέμα την Σοφία Παλαιολογίνα

Η ιστορική σειρά «Σοφία», σε σκηνοθεσία Σλάβα Ρόσς θα αρχίσει να προβάλλεται αυτή την εβδομάδα από το τηλεοπτικό κανάλι «Ρωσία». Στους κύριους ρόλους παίζουν οι ηθοποιοί Γιεβγκένι Τσιγκάνοφ και Μαρία Αντρέγιεβα, ενώ στα γυρίσματα συμμετείχε και η Σοφία ΝΙκιτσούκ, που είχε αναδειχθεί «Μις Ρωσία-2015» και έχει τον τίτλο της αναπληρώτριας «Μις Κόσμος».

Η σειρά «Σοφία», αναφέρεται σε γεγονότα που εκτυλίχθηκαν το δεύτερο μισό του 15ου αιώνα, όταν στον θρόνο του κράτους της Μόσχας ήταν ο πρίγκιπας Ιβάν Γ'. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορικής αυτής σειράς είναι η πριγκίπισσα Σοφία, ανιψιά του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΧΙ, που υπήρξε η δεύτερη σύζυγός του Ιβάν Γ'.

Η σειρά γυρίστηκε σε διάφορα μέρη και συγκεκριμένα στο στούντιο «Μπαράντοφ» στην Πράγα, στο χώρο του μουσείου αρχαίας αρχιτεκτονικής στο Βελίκι Νόβγκοραντ (Μεγάλο Νόβγκοραντ) και στον χώρο τη Μονής του Αγίου Παφνουτίου. Στον χώρο της έκθεσης Οικονομικών Επιτευγμάτων (VDNX) είχαν τοποθετηθεί τεράστια σε μέγεθος σκηνικά που απεικόνιζαν το Κρεμλίνο, τα οποία αναμένεται ότι θα ενταχθούν στα εκθέματα της Έκθεσης.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr