ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
“Τοπία της Ελλάδας” στο σπίτι-μουσείο της Τσβετάγιεβα
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

“Τοπία της Ελλάδας” στο σπίτι-μουσείο της Τσβετάγιεβα

«Τοπία της Ελλάδας», είναι ο τίτλος της έκθεσης ζωγραφικής που εγκαινιάσθηκε στην Μόσχα, στο σπίτι-μουσείο της Τσβετάγιεβα. Στην έκθεση παρουσιάζονται πίνακες ζωγραφικής και σχέδια Ρώσων ζωγράφων από τη Μόσχα, που κατέγραψαν στα έργα τους, πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας, στις οποίες εστίασαν κατά την διάρκεια των επισκέψεων τους στην Ελλάδα.

“Τοπία της Ελλάδας” στο σπίτι-μουσείο της Τσβετάγιεβα
Στα έργα τους, στα οποία απεικονίζονται τοπία και θέματα από τη νεκρή φύση (nature morte) ενώ χρησιμοποιούν χρώματα ακουαρέλας, λαδιού(ελαιογραφίες) και μολύβια ζωγραφικής. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκαν με την ολοκλήρωση του αφιερωματικού έτους Ελλάδας Ρωσίας διοργανώθηκε μια επίσημη βραδιά, στην οποία παρέστησαν εκπρόσωποι των πρεσβειών της Ελλάδας και της Κύπρου στην Μόσχα, του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, του Πατριαρχείου της Μόσχας, όπως και κρατικών και κοινωνικών φορέων.     

Η γενική πρόξενος της Ελλάδας στην Μόσχα Ελένη Βακάλη, μιλώντας κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων είπε χαρακτηριστικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ζωγράφους, που διέθεσαν τόσο ταλέντο για να παρουσιάσουν στα έργα τους με τρόπο εξαίσιο την χώρα μου. Τους ευχαριστώ επειδή βλέπουν την χώρα μου τόσο όμορφη και μεταφέρουν την δική τους ματιά σε όλους τους Μοσχοβίτες».       

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από την 1η έως τις 14 Δεκεμβρίου και η είσοδος θα είναι ελεύθερη.   

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr