ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Μουσικές ζωγραφιές της Ρωσίας
© odiokrat.gr
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσικές ζωγραφιές της Ρωσίας

"Μουσικές ζωγραφιές της Ρωσίας" είναι το θέμα του ρεσιτάλ κλαρινέτου του Ιγκόρ Εφίμοβ (την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης). Ο διακεκριμένος καλλιτέχνης  θα ερμηνεύσει έργα Glinka, Mostras, Taneyev, Tchaikovsky, Getmann, Stravinsky και Kalinkovich. Συμμετέχουν η Τατιάνα Μασμανίδου, στο σαξόφωνο κι ο Λάζαρος Μελίδης, στο πιάνο.

Η είσοδος στην εκδήλωση, που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του γενικού προξενείου της Ρωσίας στη Θεσσαλονίκη, είναι ελεύθερη.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Ιγκόρ Εφίμοβ γεννήθηκε στην πόλη Κίροφ (Kirov) της Ρωσίας. Το έτος 1993 τελείωσε το Ειδικό Μουσικό Σχολείο στην Τάξη  του Κλαρινέτου και το έτος 1995 αποφοίτησε από την Ανώτερη Μουσική Σχολή της πόλης Kirov, με ειδικότητα στο Κλαρινέτο. Το έτος 2000 αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία «Gnesin» της Μόσχας με ειδικότητα στο Κλαρινέτο και καθηγητή τον κ. Butirsky και ειδίκευση Σολίστ της Ορχήστρας, Σολίστ Μουσικής Δωματίου, Διευθυντής Ορχήστρας Πνευστών Οργάνων και Καθηγητής Κλαρινέτου από την Ανώτατη Μουσική Ακαδημία «Gnesin» της Μόσχας. Και το έτος 2002 ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές Σπουδές (ASSISTENTURA — PROVATION) στην ειδικότητα Πνευστών Οργάνων ΚΛΑΡΙΝΕΤΟ στην Ανώτατη Μουσική Ακαδημία «Gnesin» της Μόσχας.

Έχει συμπράξει ως Κορυφαίος Α΄ Σολίστ με την Ορχήστρα Πνευστών Zuevka, με την Συμφωνική Ορχήστρα Kirov, με την Συμφωνική Ορχήστρα Gnesin, με την Ορχήστρα του Θεάτρου Όπερας « Novaya, Opera » Μόσχας ως Σολίστ μπας Κλαρινέτου με την Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα Ρωσίας, με την Ορχήστρα Δωματίου «Logoς» της Μόσχας, καθώς επίσης και με την Κρατική Παραδειγματική Ορχήστρα Πνευστών Μόσχας, ως Κορυφαίος Α΄, με Διευθυντές Ορχήστρας τους E. Kolobov G. Rogdestvesky κ.α.

Έχει πάρει βραβεία σε εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς κλαρινέτου  —  στην Πράγα, Μόσχα, Votkisk, Kirov, Vladimir, Arhangelsk.

Από το έτος 2003 ζει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη. Έχει Τάξη Κλαρινέτου στο Ωδείο Βορείου Ελλάδος, στο Νέο Ωδείο, στο Ωδείο Ορφέας και στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Βόλου με μαέστρο τον S. A. Kogan. Και από το έτος 2007 έως το έτος 2010 ήταν μέλος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Επίσης συμπράττει με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με την ΚΟΘ και με διάφορα Σύνολα Μουσικής Δωματίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τους συντελεστές της εκδήλωσης: www.odiokrat.gr

Πηγή: http://www.odiokrat.gr/