ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
O «Παράδεισος» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι στην λίστα των Όσκαρ
© Sputnik/Vladimir Trefilov
ΘΕΜΑ: ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

O «Παράδεισος» του Αντρέι Κοντσαλόφσκι στην λίστα των Όσκαρ

Η ταινία «Ο Παράδεισος», του Ρώσου σκηνοθέτη Αντρέι Κοντσαλόφσκι συμπεριελήφθη στην σύντομη λίστα των ταινιών που θα διεκδικήσουν βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία της "Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας".

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν στην ιστοσελίδα της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, συνολικά, σ΄αυτή τη λίστα "εντάχθηκαν" εννέα ταινίες. Εκτός από τη ρωσική αυτή ταινία, συμπεριελήφθηκαν ταινίες από την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Δανία, τη Γερμανία, το Ιράν, τη Νορβηγία, τη Σουηδία και την Ελβετία. Στην μακρά λίστα των υποψηφιοτήτων, συμπεριελήφθησαν 85 ταινίες.

Η ασπρόμαυρη ταινία του Κονσταλόφσκι εξιστορεί πώς μπλέκονται μεταξύ τους οι ζωές των τριών ηρώων κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου — της Ρωσίδας εμιγκρέ Όλγας, του Γάλλου συνεργάτη των κατακτητών Ζιλ, και του υψηλόβαθμού αξιωματικού των SS, Χέλμουτ. Η υπόθεση της ταινίας εκτυλίσσεται κατά κύριο λόγο σ' ένα γερμανικό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Στους κύριους ρόλους πρωταγωνιστούν η Ρωσίδα ηθοποιός Γιούλια Βισότσκαγια, ο Γερμανός ηθοποιός Κρίστιαν Κλάους και ο Γάλλος ηθοποιός Φιλίππ Ντιουκέν.

Η πρεμιέρα της ταινίας έγινε στο 73ο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, όπου και βραβεύθηκε με το ανώτατο βραβείο σκηνοθεσίας το «Αργυρό Λιοντάρι». Στους ρωσικούς κινηματογράφους θα αρχίσει να προβάλλεται από τις 19 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.ria.ru