ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Στα “σκαριά”, νόμος για την προστασία των ξένων επενδυτών στην Αγία Πετρούπολη
© RIA Novosti/Sergey Kompaniychenko
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στα “σκαριά”, νόμος για την προστασία των ξένων επενδυτών στην Αγία Πετρούπολη

Οι αρχές της Αγίας Πετρούπολης προτίθενται να υιοθετήσουν ένα νόμο για την προστασία των ξένων επενδυτών, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής για της επενδύσεις της Αγίας Πετρούπολης, Ιρίνα Μπαμπιούκ.

"Μια άλλη νομοθετική πρωτοβουλία της επιτροπής θα είναι η εξέλιξη και ωρίμανση της περιφερειακής νομοθεσίας και των κανονισμών για την προστασία των δικαιωμάτων των ξένων επενδυτών", είπε, χωρίς να διευκρινίζει ποια μέτρα προστασίας θα πρέπει να καταγράφονται στο έγγραφο.

"Σε περιφερειακό επίπεδο, δεν υπάρχουν νομοθετικά μέτρα για την προστασία των ξένων κεφαλαίων και επενδυτικών σχεδίων.
Θέλουμε να προχωρήσουμε με τις ρυθμιστικές εξελίξεις στις αρχές του 2016 και κατά το πρώτο τρίμηνο να εισαγάγουμε ένα νομοσχέδιο μαζί με τις σχετικές επιτροπές, "- είπε η Μπαμπιούκ.

Ανέφερε, επίσης, ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 σημειώθηκε αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στην οικονομία της Αγίας Πετρούπολης.

"Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, σύμφωνα με την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, στην οικονομία της Αγίας Πετρούπολης έχουν εισρεύσει από άμεσες ξένες επενδύσεις 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό κατά 24,9% μεγαλύτερο σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014", δήλωσε η Μπαμπιούκ.

Πηγή: www.ria.ru