ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεν θα πληγεί το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος
© ΑΠΕ-ΜΠΕ. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΑΙΤΑΣ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεν θα πληγεί το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων δήλωσε ο Ευ.Τσακαλώτος

Συνέντευξη του υπουργού στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

Η αίσθηση που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις μου με τους συναδέλφους μου αυτή την εβδομάδα ήταν ότι άκουγα ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα,  δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος  σε συνέντευξη που παραχώρησε στην γερμανική εφημερίδα Handelsblatt και η οποία θα δημοσιευθεί αύριο. Ο κ. Τσακαλώτος  ανέφερε πως η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε ήταν πολύ εποικοδομητική,  ενώ όσον αφορά  το ΔΝΤ τόνισε  πως οι συνομιλητές του ξεκαθάρισαν  ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση με ενεργή συμμετοχή στο οικονομικό πακέτο. Για το ασφαλιστικό ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε: «Δεν μπορούμε να πλήξουμε το υπάρχον επίπεδο των βασικών συντάξεων».

«Η συνάντηση με τον Β.Σόιμπλε πήγε πολύ καλά, ήταν πολύ εποικοδομητική. Του έδωσα ένα χαρτί που περιγράφει κάθε μεταρρύθμιση που έχουμε εφαρμόσει από τον Ιούλιο. Είναι μια εντυπωσιακή λίστα» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος  και υπογράμμισε: «Βρήκα ευήκοα ώτα. Η αίσθηση που αποκόμισα από όλες τις συναντήσεις μου με τους συναδέλφους μου αυτή την εβδομάδα ήταν ότι άκουγα ανθρώπους που αναζητούσαν λύσεις και όχι να δημιουργήσουν προβλήματα. Μπορεί να μην  συμφωνούν πάντα, αλλά ποτέ δεν είχα την εντύπωση ότι έχουν βαρεθεί την ελληνική κυβέρνηση. Είχα την αίσθηση ότι και οι έξι υπουργοί οικονομικών δέχονται ότι έχουμε κάνει πολλές μεταρρυθμίσεις. Έχουμε αξιοπιστία».

«Αν δείτε τον αριθμό των μέτρων που έχουμε περάσει από τον Ιούλιο, είναι πολύ δύσκολο να πούμε ότι έχουμε αργήσει» ανέφερε ο κ. Τσακαλώτος για την πρώτη αξιολόγηση επισημαίνοντας πως «όσοι λένε ότι οι Έλληνες καθυστερούν θα εκπλαγούν με αυτή τη λίστα».

Για το ΔΝΤ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υπογράμμισε πως ο Φινλανδός υπουργός Οικονομικών, Αλεξάντερ Στουμπ, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Βολφγκανγκ Σόιμπλε ξεκαθάρισαν ότι η συμμετοχή του ΔΝΤ αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση. Και δεν εννοούν απλώς σε θέματα τεχνικής βοήθειας, αλλά και σε ενεργή συμμετοχή στο οικονομικό πακέτο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ