ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ερίκ Γκεμπαλί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τη SUEZ
© Sputnik/Mikhail Palinchak
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ερίκ Γκεμπαλί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από τη SUEZ

Το ενδιαφέρον ξένων επενδυτών για την Ελλάδα επιβεβαίωσε ο Ερίκ Γκεμπαλί, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του ομίλου SUEZ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Νταβός, όπου βρίσκεται για να πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.
Ο Ερίκ Γκεμπαλί εκδήλωσε το ενδιαφέρον του ομίλου SUEZ για επενδύσεις στην Ελλάδα στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος.

«Θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα σε διάφορους τομείς για περιβαλλοντικά θέματα, όπως η διαχείριση των αποβλήτων, η διανομή ύδατος και έχουμε κινητοποιηθεί με στόχο να διατηρήσουμε και να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας στην Ελλάδα, τόσο στον ενεργειακό, όσο και στον περιβαλλοντικό τομέα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ερίκ Γκεμπαλί. Πρόσθεσε εξάλλου ότι «είμαστε απολύτως θετικοί ως προς την σταθεροποίηση στη χώρα και μετά το ταξίδι (του Γάλλου προέδρου) Ολάντ στην Ελλάδα μπορούμε να εκτιμήσουμε το κλίμα, που αλλάζει». «Γι αυτό, ναι, μπορώ να σας διαβεβαιώσω, από το Νταβός, ότι θέλουμε να επενδύσουμε στην Ελλάδα», κατέληξε ο Ερίκ Γκεμπαλί.

Ο όμιλος εταιρειών Suez ειδικεύεται στην παροχή βιομηχανικών υπηρεσιών και λύσεων στους τομείς της ασφάλειας και προστασίας των φυσικών πόρων και παρέχει στους πελάτες του εξειδικευμένες λύσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων στους τομείς της διαχείρισης υδάτινων πόρων, της ανακύκλωσης και της διαχείρισης αποβλήτων. Η εταιρεία εδρεύσει στο Παρίσι και είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια του Παρισιού και των Βρυξελλών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ