ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στην υπερπαραγωγή του
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η πτώση των τιμών του πετρελαίου οφείλεται στην υπερπαραγωγή του

Λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει τώρα η Κίνα, μειώνεται ο όγκος της παγκόσμιας οικονομίας, και από αυτό εξαρτάται η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου, δήλωσε ο πρόεδρος της  Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, απέδωσε την πτώση των τιμών του πετρελαίου στην υπερπαραγωγή του και πρόσθεσε οτι η αγορά, εξαιτίας και της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης της Κίνας, δεν μπορεί να το καταναλώσει.

«Η Κίνα είναι συνεργάτης μας, σύμμαχός μας, έχουμε μία πολύ καλή σχέση, δυστυχώς όμως, όπως ξέρετε, η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος. «Οι ρυθμοί ανάπτυξης έχουν πληγεί σοβαρά. Εξαιτίας αυτού, σε σχέση και με την γενικότερη επιβράδυνση της οικονομίας  επηρεάζεται και η τιμή του βαρελιού του πετρελαίου: υπάρχει υπερπροσφορά καυσίμων τα οποία δεν μπορούν να καταναλωθούν, όπως πίστευαν προηγουμένως οι οικονομολόγοι», πρόσθεσε.

Αυτή είναι μία σοβαρή αιτία των σημερινών δυσκολιών, είπε ο Βλατίμιρ Πούτιν απαντώντας σε πρόταση για την ανάπτυξη των τοπικών επιχειρήσεων ακολουθώντας το παράδειγμα της Κίνας, που κατατέθηκε στις εργασίες του διαπεριφερειακού φόρουμ ONF.

Πηγή: www.ria.ru