ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρωσία και Ελλάδα συζήτησαν τις  μορφές συνεργασίας στον αγροτικό τομέα
© Sputnik/Sergey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία και Ελλάδα συζήτησαν τις μορφές συνεργασίας στον αγροτικό τομέα

Οι εκπρόσωποι των υπουργείων Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, κατά τη διάρκεια συνάντησης εργασίας, συζήτησαν το ενδεχόμενο δημιουργίας στη Ρωσία κοινών επιχειρήσεων στον αγροτοβιομηχανικό τομέα και τη συνεργασία στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η συνάντηση μεταξύ του διευθυντή του τμήματος διεθνούς συνεργασίας του ρωσικού υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας Αρτιόμ Τσινάμντζγκρισβίλι και του γενικού γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, Χαράλαμπο Κασσίμη, πραγματοποιήθηκε χθες, 9 Φεβρουαρίου.

«Οι δύο πλευρές συζήτησαν ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που αφορούν τη ρωσο- ελληνική συνεργασία στον τομέα της αγροτικής οικονομίας, ιδιαίτερα την εμπορία προϊόντων του αγροτοβιομηχανικού τομέα και το ενδεχόμενο δημιουργίας κοινών αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων στη Ρωσία», σημειώνεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η ελληνική πλευρά επιβεβαίωσε την πρόθεση της να διευρύνει τη συνεργασία της σε όλους αυτούς τους τομείς και επικρότησε τη δημιουργία «οδικού χάρτη» διμερούς συνεργασίας στον αγροτοβιομηχανικό τομέα», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν, επίσης, τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν στον αγροτικό τομέα, στο πλαίσιο του αφιερωματικού έτους 2016 η Ελλάδα στη Ρωσία-Η Ρωσία στην Ελλάδα.

Μετά το τέλος των συνομιλιών, οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να εργάζονται, θέτοντας ως στόχο την ενεργοποίηση της ρωσο-ελληνικής συνεργασίας στον αγροτοβιομηχανικό τομέα και να συζητήσουν τα αποτελέσματα της στην επικείμενη συνάντηση της ρωσο-ελληνικής ομάδας εργασίας για την αγροτική οικονομία, η οποία έχει προγραμματισθεί να γίνει τον Απρίλιο του2016.

Πηγή: www.ria.ru