ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Lada XRAY
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην Ευρώπη “επιστρέφει” η ρωσική Avtovaz

Η ρωσική αυτοκινητοβιομηχανία Avtovaz προτίθεται να εξάγει στην Ευρώπη τα νέα μοντέλα Vesta και Xray στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας Μπο Αντερσον.

«Επιστρέφουμε σιγά-σιγά στην Ευρώπη…Αυτή τη στιγμή διεξάγουμε διαπραγματεύσεις με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες εισαγωγής αυτοκινήτων, οι οποίες θα μπορούσαν να προωθήσουν σε πέντε — έξι ευρωπαϊκές χώρες τα μοντέλα Xray και Vesta», — δήλωσε ο Άντερσσον. Επισήμανε δε, ότι, «όλα τα αυτοκίνητα LADA πληρούν τις προδιαγραφές κινητήρων Euro6, και, αυτή τη στιγμή είναι σημαντικό για την εταιρεία να βρει τους κατάλληλους εισαγωγείς στην Ευρώπη».

© Sputnik/Nikolay Khizhnyak

Από τον περασμένο Δεκέμβριο, η "Avtovaz" ανανέωσε τις πωλήσεις της στην Ουγγαρία. Σε διάστημα δύο μηνών πουλήθηκαν περίπου 100 μοντέλα Granta και Kalina,ενώ από Απρίλιο η εταιρεία έχει προγραμματίσει να προωθήσει τις πωλήσεις των νέων μοντέλων Vesta και Xray στην ουγγρική αγορά.

Το νέο μοντέλο crossover Lada Xray άρχισε να πωλείται στην Ρωσία από τις 14 Φεβρουαρίου.

Το κέντρο τύπου της Avtovaz ανακοίνωσε ότι ο βασικός εξοπλισμός, μεταξύ άλλων, θα περιλαμβάνει δύο αερόσακους, σύστημα Ελέγχου Ευστάθειας, σύστημα υποβοήθησης σε ανηφορικό δρόμο (Hill-start Assist Control),φώτα ημέρας LED. Επίσης, κάθε αυτοκίνητο διαθέτει σύστημα άμεσης ειδοποίησης ERA-GLONASS, που επιτρέπει στους διασώστες να ανταποκριθούν άμεσα σε περίπτωση ατυχήματος ή άλλων καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Συνολικά, στην αγορά θα προωθηθούν τέσσερις τύποι του εν λόγω μοντέλου,το αρχικό Optima, το Comfort, το Top και το Prestige. Το νέο μοντέλο σχεδίασε ο Βρετανός Steve Mattin, που είχε εργαστεί επιτυχώς για την Mercedes-Benz και την Volvo. Η Avtovaz, δήλωσε ότι, η έκδοση του νέου μοντέλου XRAY συνιστά ένα νέο στάδιο στη στρατηγική, της επιθετικής προώθησης των μοντέλων Lada το 2016.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ, που είχε οδηγήσει το νέο μοντέλο, είχε πει ότι «το Lada XRAY δεν υστερεί σε καμία περίπτωση από άλλα παρόμοια μοντέλα που κατασκευάζουν οι ξένες αυτοκινητοβιομηχανίες».

Το Lada Xray θα πωλείται στις ρωσικές εκθέσεις αυτοκινήτων από 589.000 ρούβλια (€ 6.500) έως 723.000 ρούβλια (€ 8.000), ανάλογα με τον εξοπλισμό που θα διαθέτει.

Πηγή: www.ria.ru