ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ουγγαρία προτίθεται να συζητήσει την πιθανή άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία
© Sputnik/Sergey Ganuev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ουγγαρία προτίθεται να συζητήσει την πιθανή άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία

Στις 17 Φεβρουαρίου ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν δήλωσε ότι "η περίοδος της αυτόματης παράτασης των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία έχει παρέλθει" και επεσήμανε τη σημασία της συνεργασίας Μόσχας και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρακτορείο Bloomberg επικαλούμενο τον υπουργό Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πέτερ Σιγιάρτο, μετέδωσε ότι, η ουγγρική κυβέρνηση προτίθεται να εξετάσει την πιθανή άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί στην Ρωσία.

Β.Όρμπαν : Η Ρωσία δεν είναι εχθρός της Ουγγαρίας , αλλά εταίρος

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επιδεινώθηκαν το 2014 με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία. Η Ε.Ε μαζί με άλλες χώρες επέβαλαν στην Ρωσία κυρώσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας και του τραπεζικού συστήματος.

Η Ρωσία, σε αντίποινα, επέβαλε απαγορεύσεις στις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, από τις ευρωπαϊκές χώρες. Επιπλέον η ρωσική κυβέρνηση στο πλαίσιο του προγράμματος αντικατάστασης των εισαγόμενων προϊόντων με εγχώρια, περιόρισε ή απαγόρευσε τις κρατικές προμήθειες από ξένους προμηθευτές, αφού έλαβε υπ όψιν τις σχετικές προτάσεις που κατέθεσαν ρωσικές κρατικές εταιρείες.

Πηγή: www.ria.ru