ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Σύντομα τα πρώτα απτά αποτελέσματα της αδελφοποίησης των δήμων Αλεξανδρούπολης-Αγ.Πετρούπολης
© Sputnik/Valeriy Melnikov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σύντομα τα πρώτα απτά αποτελέσματα της αδελφοποίησης των δήμων Αλεξανδρούπολης-Αγ.Πετρούπολης

Ενισχύεται η συνεργασία των δήμων Αλεξανδρούπολης — Αγ. Πετρούπολης

Με την καθιέρωση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης-Αγ. Πετρούπολης, την ανέγερση ορθόδοξου ναού ρωσικής τεχνοτροπίας σε έκταση του δήμου Αλεξανδρούπολης και την εκδήλωση ενδιαφέροντος για εισαγωγή ελληνικών προϊόντων και δη εβρίτικων στην αγορά της Ρωσίας, επέστρεψε στις αποσκευές του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης από την πενθήμερη επίσκεψή του στον αδελφοποιημένο ρωσικό δήμο.

Ειδικότερα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Λαμπάκης από κοινού με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, ανακοίνωσε την έναρξη της εν λόγω αεροπορικής σύνδεσης τον Ιούνιο (μία πτήση εβδομαδιαίως και για τέσσερις μήνες), η οποία θα ενεργοποιηθεί με ευθύνη του δήμου και της κυβέρνησης της Αγ. Πετρούπολης, μετά την άρνηση δρομολόγησής της από ελληνική αεροπορική εταιρεία.

Επίσης ο κ. Λαμπάκης παρουσίασε τα αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανέγερση ορθόδοξου ναού ρωσικής τεχνοτροπίας στην Αλεξανδρούπολη, τα οποία παρέλαβε από τη Μητρόπολη της Αγ. Πετρούπολης. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης διευκρίνισε ότι το κόστος της ανέγερσης θα βαρύνει αποκλειστικά τη ρωσική πλευρά, ενώ ο εντυπωσιακής αρχιτεκτονικής ναός με τους 12 χρυσούς τρούλους, εκτιμάται ότι θα αποτελέσει πόλο έλξης θρησκευτικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Τοψίδης, ο οποίος μετέβη στη Ρωσία για την επίσημη αδελφοποίηση του Επιμελητηρίου Έβρου με το Επιμελητήριο της Συμφερούπολης (στη Χερσόνησο της Κριμαίας), αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον της ρωσικής αγοράς για εισαγωγή τοπικών προϊόντων, αρχής γενομένης των αγροτικών, επισημαίνοντας πως το γεγονός ότι διανύουμε το έτος ελληνορωσικής φιλίας αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία αναζήτησης διόδων για την τοποθέτηση των ελληνικών προϊόντων στη ρωσική αγορά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ