ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Gazprom αύξησε από τις αρχές του χρόνου τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά 37,5%
© Sputnik/Michael Klimentyev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Gazprom αύξησε από τις αρχές του χρόνου τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη κατά 37,5%

Η Gazprom αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου στην Ευρώπη από τις αρχές του χρόνου κατά 37,5%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αλεξέι Μίλλερ κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Εάν μιλήσουμε για τις τάσεις που παρατηρούνται στην τρέχουσα περίοδο, από τις αρχές του 2016, τότε ο όγκος των προμηθειών φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 37,5%» ανέφερε ο κ. Μίλλερ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom επισήμανε ότι η αύξηση των εξαγωγών φυσικού αερίου στη Γερμανία από τις αρχές του έτους ανήλθε στο 44%, στην Ιταλία στο 42%, στη Γαλλία στο 73% και στην Αυστρία στο 52%. «Εάν την περίοδο του 2015 η αύξηση των εξαγωγών σε απόλυτους αριθμούς είχε φθάσει τα 11,8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου, τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους σε απόλυτους αριθμούς έφθασε ήδη τα 7,5 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου επιπλέον» είπε ο Μίλλερ.

«Γι' αυτό, χωρίς αμφιβολία, όλα τα σχέδια κατασκευής νέων οδεύσεων μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη, και δη στη Βορειο-Δυτική Ευρώπη, είναι σχέδια τεκμηριωμένα από οικονομικής άποψης, η ύπαρξη των οποίων επιβάλλεται από την αυξημένη ζήτηση που υπάρχει την παρούσα στιγμή» δήλωσε ο Μίλλερ.

Το 2015 η Gazprom αύξησε τις εξαγωγές φυσικού αερίου στο απώτερο εξωτερικό κατά 8%, φθάνοντας τα 159,4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα. Οι ποσότητες φυσικού αερίου που εξήχθησαν στη Γερμανία αυξήθηκαν το 2015 κατά 17,1%, φθάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 45,3 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, στην Ιταλία αυξήθηκαν κατά 12,6%, στη Γαλλία κατά 36,8%, στη Μεγάλη Βρετανία κατά 10,2% και στην Αυστρία κατά 11,5%.

Πηγή: www.ria.ru