ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης απαγόρευσε την εισαγωγή μολυσμένων πιπεριών από την Τουρκία
© Sputnik/ Sergey Pivovarov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης απαγόρευσε την εισαγωγή μολυσμένων πιπεριών από την Τουρκία

Στο φορτίο με τις πιπεριές που υπερέβαινε τους 15 τόνους, εντοπίσθηκαν επικίνδυνα και επιβλαβή παράσιτα καραντίνας, γι αυτό και η εισαγωγή του φορτίου απαγορεύθηκε, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία τύπου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Φυτοϋγειονομικής και Κτηνιατρικής Επίβλεψης στην πόλη Κουμπάν.

Η Ρωσία από την 1η Ιανουαρίου του 2016 απαγόρευσε την εισαγωγή εσπεριδοειδών από την Τουρκία (πορτοκάλια, μανταρίνια, κλημεντίνες), σταφύλια, μήλα, αχλάδια, βερίκοκα, ροδάκινα, δαμάσκηνα, φράουλες, ντομάτες, κρεμμύδια, κουνουπίδι, μπρόκολο και αγγούρι. Μάλιστα, η πιπεριά δεν συμπεριλαμβάνεται στον κατάλογο  αγροτικών προϊόντων τουρκικής προέλευσης, η εισαγωγή των οποίων απαγορεύθηκε από 1ης Ιανουαρίου. Το εμπάργκο τουρκικών προϊόντων, αφορά επίσης τα σφάγια και τα εντόσθια κοτόπουλου και γαλοπούλες, το αλάτι και το γαρίφαλο.

Ο θρίπας της Καλιφόρνιας ο οποίος προσβάλλει 244 είδη φυτών, είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα παράσιτα των καλλωπιστικών φυτών, αλλά μπορεί να προσβάλλει και τα οπωροκηπευτικά  που καλλιεργούνται σε θερμοκήπια. Μάλιστα σε συνθήκες μεγάλων θερμοκηπίων, ο θρίπας είναι σχεδόν αδύνατον να καταπολεμηθεί.

Πηγή: www.ria.ru