ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι κάτοικοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης μιλάνε για οικονομική ύφεση
© Sputnik/ Natalia Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι κάτοικοι των ΗΠΑ και της Ευρώπης μιλάνε για οικονομική ύφεση

Σύμφωνα με έρευνα του Σπούτνικ, η πλειοψηφία των Γάλλων (59%) πιστεύει ότι «η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους επιδεινώνεται».

Επίσης, οι κάτοικοι των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασίλειου (37%) συμφωνούν ότι η εθνική οικονομία τους βρίσκεται σε ύφεση, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη από τις εταιρείες έρευνας Populus, Forsa και IFOP για το πρακτορείο ειδήσεων και το ραδιόφωνο του Σπούτνικ.

Στη Γαλλία οι πολίτες όλο και λιγότερο πιστεύουν ότι θα εξελιχθεί ευνοϊκά η οικονομική κατάσταση στη χώρα τους- μόνο το 5% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι βελτιώνεται, ενώ ένας στους τρεις (33%) θεωρεί ότι δεν υπάρχει αλλαγή.

Στις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο το ποσοστό εκείνων που βλέπουν βελτίωση δεν είναι και πολύ ψηλό — 34% και 27% αντίστοιχα. Στη Γερμανία οι κάτοικοι εξέφρασαν ανησυχία για την κατάσταση της οικονομίας — 58% των Γερμανών πιστεύουν ότι η οικονομική κατάσταση της χώρας τους παρέμεινε αμετάβλητη, το 22% οτι επιδεινώνεται και μόνο το 17% δήλωσε ότι η οικονομία βελτιώνεται.

Η έρευνα σε ΗΠΑ και Ηνωμένο Βασίλειο διεξήχθη από την κορυφαία εταιρεία Populus το διάστημα 3-4 Φεβρουαρίου 2016. Στη Γερμανία πραγματοποιήθηκε από τη μεγαλύτερη εταιρεία ερευνών Forsa το διάστημα 4-8 Φεβρουαρίου 2016 και στη Γαλλία, από την παλαιότερη εταιρεία διεξαγωγής δημοσκοπήσεων- iFop το διάστημα 3-5 Φεβρουαρίου 2016. Στην έρευνα έλαβαν μέρος: στη Μεγάλη Βρετανία 1.047 ερωτηθέντες, στις ΗΠΑ 1.004, στη Γερμανία 1.002 και στη Γαλλία 1.499.

Πηγή: www.ria.ru