ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Φρούτα και λαχανικά από τη Συρία άρχισαν να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων
© Sputnik/ Alexandr Kryazhev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Φρούτα και λαχανικά από τη Συρία άρχισαν να εμφανίζονται στα ράφια των καταστημάτων

Διαθέσιμα στην αγορά, κυρίως της Μόσχας, στο κέντρο χονδρικής —λιανικής «η Πόλη των Tροφίμων» (food City), είναι τώρα τα συριακά προϊόντα, μετά την απαγόρευση εισαγωγής αγροτικών προϊόντων από την Τουρκία.

Η Ρωσία άρχισε την εισαγωγή φρούτων και λαχανικών από τη Συρία, μέσω της εταιρείας «Αντιγ-Γιουράκ», προκειμένου να αναπληρωθεί το κενό μετά την απαγόρευση εισαγωγής  τουρκικών προϊόντων. 

Σύμφωνα με πηγές, πριν από λίγο διάστημα η προμήθεια φρούτων και λαχανικών από τη Συρία ήταν αβέβαιη.

Η εταιρία «Αντιγ-Γιουράκ» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τις ρωσικές εταιρείες «Μαγνίτ» και «Πιάτερατσκα», για την πώληση των προϊόντων της, δήλωσε ο σύμβουλος της εταιρείας Ασλάν Πανές.

«Σημαντικό εμπόδιο στην πραγματοποίηση μόνιμων εισαγωγών είναι η κακή ποιότητα των συσκευασιών», πρόσθεσε ο κ. Πανές. Διαβεβαίωσε όμως ότι μέσα σε έξι μήνες η Συρία πρέπει να αρχίσει να παράγει σύγχρονα υλικά συσκευασίας.

«Αυτό θα μας επιτρέψει να εισάγουμε εβδομαδιαίως 3 έως 4.000 τόνους λαχανικών και φρούτων, με στόχο να φθάσουμε τους 5.000 τόνους την εβδομάδα», σύμφωνα με τον κ. Πανές.

Την 1 Ιανουαρίου του 2016 η Ρωσία απαγόρευσε την εισαγωγή από την Τουρκία ενός αριθμού φρούτων και λαχανικών, ενώ στο εμπάργκο τροφίμων συγκαταλέγονται κρέατα, εντόσθια κοτόπουλου και γαλοπούλας, αλάτι και διάφορα μπαχαρικά.

Πηγή: www.ria.ru