ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
N. Παππάς:Η ελληνική οικονομία μηδένισε την ύφεση
© ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΕΛΤΕΣ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

N. Παππάς: Η ελληνική οικονομία μηδένισε την ύφεση

«Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα αποδειχθεί ότι υπάρχει τρόπος και στην Ευρώπη να είμαστε και τα χαμηλότερα εισοδήματα να προστατευτούν και να σταματήσει η καταστροφή» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM. Ο υπουργός Επικρατείας είπε ακόμη ότι τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα είναι σε θέση να κλειδώσει με τους εταίρους τις λεπτομέρειες του φορολογικού με τρόπο ώστε να μην πλήττονται τα χαμηλότερα εισοδήματα και να μην δοκιμάζονται οι προοπτικές ανάπτυξης και επισήμανε πως υπάρχει το πολύ πιθανό ενδεχόμενο η πορεία της οικονομίας να είναι τέτοια ώστε τα μέτρα τα οποία θα ψηφίσει η Βουλή να μην εφαρμοστούν εξ ολοκλήρου, ακριβώς διότι θα είναι δυνατό —όπως έγινε και φέτος- να έχουμε υπέρβαση στο στόχο των εσόδων.

Ν. Παππάς: Η Ελλάδα ανακάμπτει

Αναφορικά με τον ρόλο του ΔΝΤ στην πορεία των διαπραγματεύσεων για την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, ο υπουργός Επικρατείας έσπευσε να υπογραμμίσει πως «οιοσδήποτε επιθυμεί να αλλάξει τη συμφωνία θα πρέπει, πρώτον, να βγει να το υποστηρίξει δημόσια, να πείσει Κοινοβούλια ευρωπαϊκών χωρών να την αλλάξουν και, δεύτερον, να θεμελιώσει το επιχείρημά του, πράγμα ακόμα πιο δύσκολο, διότι αν κάτι έχει αλλάξει στην ελληνική οικονομία, από τον Ιούλιο και μετά, είναι προς το καλύτερο, και συνεπώς δεν δύναται κάνεις σώφρων να βγει στην δημόσια σφαίρα και να υποστηρίξει ότι χρειάζονται περισσότερα από αυτά που τον Ιούλιο η κυβέρνηση συμφώνησε».

«Η ελληνική οικονομία μηδένισε την ύφεση, η Ελλάδα έχει φτάσει στα 2 δισ. παραπάνω από τον στόχο, τα πρώτα σημάδια για τα έσοδα και για το 2016 είναι πάρα πολύ καλά, το πετύχαμε το πρωτογενές πλεόνασμα, δεν το διαφημίσαμε όπως έκανε ο κ. Σαμαράς όταν πούλαγε success story. Είμαστε η πρώτη χώρα στην απορροφητικότητα ευρωπαϊκών κονδυλίων, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές στα χρονικά», είπε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε ότι αυτά είναι στοιχεία που ενισχύουν τη διαπραγματευτική δυνατότητα της χώρας «διότι κανείς δεν μπορεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης να επερωτά την αποτελεσματικότητα και την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης» καθώς υπάρχουν πλείστα όσα σημάδια ότι η οικονομία μας μπορεί να σταθεροποιείται αυτή τη στιγμή και μπορεί να ανακάμψει.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ