ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Γιουντάγιεβα: το τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας θα αντέξει τις οποιεσδήποτε εξωτερικές κρίσεις
© Sputnik/Natalya Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γιουντάγιεβα: το τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας θα αντέξει τις οποιεσδήποτε εξωτερικές κρίσεις

Η Κεντρική τράπεζα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να περιορίσει διαφόρων ειδών κινδύνους σε περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, διευκρίνισε η αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας Ξένια Γιουντάγιεβα.

Το τραπεζικό σύστημα της Ρωσίας θα αντέξει τις οποιεσδήποτε εξωτερικές κρίσεις, δήλωσε η πρώτη αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Ξένια Γιουντάγιεβα.

«Το τραπεζικό μας σύστημα θα αντέξει τις οποιεσδήποτε ξένες κρίσεις. Η Κεντρική Τράπεζα θα κάνει γι αυτό, ό,τι είναι απαραίτητο», υπογράμμισε, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ισβέστια».

Όπως δήλωσε η κ. Γιουντάγιεβα, η Τράπεζα της Ρωσίας πραγματοποιεί συστηματικά stress tests (σ.σ. τεστ αντοχής) για να δοκιμάσει την σταθερότητα του τραπεζικού τομέα.

«Πράγματι, κάνουμε συστηματικά τεστ αντοχής, σκοπός των οποίων μεταξύ άλλων είναι να αντιλαμβάνεται η Τράπεζα της Ρωσίας, πώς πρέπει να ενεργεί, σε σχέση με όποια τροπή μπορεί να πάρουν οι εξελίξεις», επεσήμανε η ίδια.

Συν τοις άλλοις, αυτό αφορά και την πρακτική των ελέγχων, η οποία προσβλέπει στο να περιορισθούν οι διαφόρων ειδών κίνδυνοι, στην περίπτωση που υπάρξουν αρνητικές εξελίξεις, διευκρίνισε η Γιουντάγιεβα.

«Αυτό είναι σημαντικό και για τις σχέσεις μας με την αγορά, η οποία πρέπει να αντιλαμβάνεται, ποιές καταστάσεις θεωρητικά μπορούν να προκύψουν, και πώς πρέπει να προετοιμάζεται για να τις αντιμετωπίσει, ώστε να υπάρξει σταθερότητα κατά την διάρκεια των όποιων κρίσεων» πρόσθεσε η πρώτη αντιπρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας.

Πηγή: www.ria.ru