ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ναμπιούλινα: το ΑΕΠ μπορεί εντός του2016 να σημειώσει αύξηση σε τριμηνιαία βάση
© Sputnik/Iliya Pitalev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ναμπιούλινα: το ΑΕΠ μπορεί εντός του2016 να σημειώσει αύξηση σε τριμηνιαία βάση

Η οικονομική ανάπτυξη σε τριμηνιαία βάση μπορεί να είναι θετική, αν και συνολικά οι ρυθμοί μπορούν να είναι αρνητικοί, δήλωσε η πρόεδρος της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα.

Είναι μεγάλες οι πιθανότητες, το  ΑΕΠ της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να σημειώσει εντός του  2016 αύξηση σε τριμηνιαία βάση, αν και  στο τέλος του έτους αναμένεται να καταγραφεί πτώση, δήλωσε η  επικεφαλής της Τράπεζας της Ρωσίας Ελβίρα Ναμπιούλινα.  

«Παραδοσιακά η Κεντρική Τράπεζα, κάνει τις πιο συντηρητικές προβλέψεις για την χώρα, και οι συνάδελφοι  από την κυβέρνηση μας λένε ότι πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Όμως,  παρά τον συντηρητισμό μας, θεωρούμε ότι είναι πολύ πιο πιθανό οι ρυθμοί οικονομικής ανάπτυξης σε τριμηνιαία βάση  να είναι θετικοί, αν και στο σύνολο τους οι ρυθμοί μπορεί να είναι αρνητικοί» δήλωσε η Ναμπιούλινα μιλώντας σε φόρουμ του Χρηματιστηρίου.      

«Όμως το ζήτημα δεν συνίσταται στο αν θα μπούμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος ή  του χρόνου. Το ζήτημα είναι ποιους μέσους ρυθμούς ανάπτυξης  θα έχουμε μεσοπρόθεσμα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό ζήτημα», υπογράμμισε η κ. Ναμπιούλινα

Πηγή: www.ria.ru