ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πούτιν: Η EAEU μπορεί να αποκτήσει ενιαίο νόμισμα, αλλά δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης
© Sputnik/Tabyldy Kadyrbekov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούτιν: Η EAEU μπορεί να αποκτήσει ενιαίο νόμισμα, αλλά δεν πρέπει να επαναληφθεί το λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EAEU), μπορεί μελλοντικά να αποκτήσει ενιαίο νόμισμα, ωστόσο δεν θα πρέπει να επαναληφθεί το λάθος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο όταν οι οικονομίες των χωρών μελών της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης, ισοσταθμισθούν, δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στην επικοινωνία του με τους ρώσους πολίτες μέσω της «απευθείας γραμμής».     

«Θεωρώ ότι είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα, το αν θα καθιερωθεί ενιαίο νόμισμα στην EAEU; Είναι μεγάλο ζήτημα. Στην ουσία, είναι ένα ενδιαφέρον θέμα, ασφαλώς, κάποτε θα γίνει. Όμως σ' εκείνο το στάδιο, όταν τα επίπεδα ανάπτυξης των οικονομιών όπως και οι δομές των οικονομιών, των χωρών που εντάσσονται στην Ευρωασιαστική Οικονομική Ένωση, ισοσταθμισθούν» είπε ο Πούτιν.   

«Δεν πρέπει και σε καμία περίπτωση να γίνουν τα λάθη που έγιναν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν καθιέρωσαν το ενιαίο νόμισμα, ενώ τα επίπεδα των οικονομιών των χωρών της διαφέρουν πολύ μεταξύ τους. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ανακύπτουν τέτοιες δυσκολίες,όπως ας πούμε, οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Εξαιτίας του ότι τους  δίνουν ψίχουλα από τον κοινό κορβανά, αλλά αυτά τα ψίχουλα δεν βοηθούν στο να αναπτυχθούν οι οικονομίες τους και να βελτιωθούν οι δομές τους», πρόσθεσε ο ρώσος πρόεδρος. 

Πηγή: www.ria.ru