ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνορωσικού Συνδέσμου για την απώλεια του Γ. Αρσένη
© ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ελληνορωσικού Συνδέσμου για την απώλεια του Γ. Αρσένη

Ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος αποχαιρετά με τιμή και ευγνωμοσύνη τον Επίτιμο Πρόεδρό του και επί σειρά ετών υπουργό Γεράσιμο Αρσένη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών.

Σημαίνουσα πολιτική προσωπικότητα της Ελλάδας και του διεθνούς σοσιαλιστικού κινήματος και συνεπής υποστηρικτής των ανθρωπιστικών και δημοκρατικών αξιών της ευρωπαϊκής συνεργασίας, ο Γεράσιμος Αρσένης εκπροσώπησε με σθένος και σταθερότητα την προαγωγή των ιστορικών δεσμών φιλίας μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Ρωσικής Ομοσπονδίας και από τα σημαντικά κυβερνητικά αξιώματα, στα οποία υπηρέτησε, εργάστηκε συστηματικά για την ενίσχυση των ελληνορωσικών σχέσεων στη σύγχρονη εποχή, τονίζεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου.

Πρόεδρος του Ελληνορωσικού Συνδέσμου μεταξύ των ετών 2003 και 2009, ο Γεράσιμος Αρσένης συγκαταλέγεται μεταξύ των ιδρυτών του, πολιτικών και κοινωνικών παραγόντων, οι οποίοι το έτος 2000 ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συνεχίσουν τη μακρά παράδοση του κινήματος της φιλίας μεταξύ των λαών των δύο χωρών στις σύγχρονες συνθήκες. Σε ένδειξη αναγνώρισης της καθοριστικής συμβολής του στην προαγωγή της δράσης του Συνδέσμου, αναγορεύθηκε Επίτιμος Πρόεδρος του σωματείου, το έτος 2009.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ελληνορωσικού Συνδέσμου εκφράζει προς τους οικείους του εκλιπόντος Επιτίμου Προέδρου του τα ειλικρινή συλλυπητήρια των μελών του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ