ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΜΕ: οι ξένοι επενδυτές ανακάλυψαν εκ νέου την Ρωσία
© Sputnik/Natalia Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΜΜΕ: οι ξένοι επενδυτές ανακάλυψαν εκ νέου την Ρωσία

Οι Αυστριακοί επενδυτές αποφάσισαν πρώτοι να επιστρέψουν στην Ρωσία, καθώς ανακάλυψαν ότι ακριβώς τώρα είναι η στιγμή που έχουν διαμορφωθεί εξαιρετικά ευνοϊκοί όροι για να κάνουν επενδύσεις, γράφει η αυστριακή Die Presse.

Σύμφωνα με την πρόσφατη εισήγηση του Ομοσπονδιακού Οικονομικού Επιμελητηρίου της Αυστρίας, — γράφει  στο άρθρο της η εφημερίδα —τον προηγούμενο χρόνο  παρατηρήθηκε μια σταθερή τάση, που συνίσταται στο ότι όλο και πιο συχνά οι αυστριακές επιχειρήσεις επιδιώκουν την αποκέντρωση και προγραμματίζουν να ανοίξουν νέα παραρτήματα στην Ρωσία.

«Περίπου δέκα αυστριακές εταιρείες, έχουν επιλέξει ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη, να  δημιουργήσουν δικές τους μονάδες παραγωγής  στη Ρωσία», δηλώνει ο Ντίτμαρ Φέλλερ, αντιπρόσωπος αυστριακής επιχείρησης στη Μόσχα.  

Η ενεργός  επιστροφή των επενδυτών στην Ρωσία αποδίδεται σε αρκετούς παράγοντες, τους οποίους λησμονούν πολλοί εμπειρογνώμονες, όταν αναλύουν το επενδυτικό κλίμα στην χώρα.  

Η ευνοϊκή  συναλλαγματική ισοτιμία, προσφέρει την δυνατότητα  της μείωσης  δαπανών που αφορούν την εργασία, τα οικόπεδα και τις μονάδες, κατά δύο φορές. Χάρη στο φθηνό ρούβλι  μειώνεται το κόστος εξαγωγών εμπορευμάτων, που παράγονται στην Ρωσία. Και τέλος, η απόφαση της κυβέρνησης σύμφωνα με την οποία οι κρατικές επιχειρήσεις  πρέπει να αγοράζουν  εγχώρια προϊόντα, συνιστά κίνητρο για τις δυτικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν τρόπους  ώστε να παράγουν τα εμπορεύματα τους στην Ρωσία  με την ετικέτα «made in Russia» καταλήγει το άρθρο.

Πηγή: www.ria.ru