ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Δεκατρεις νέες εκδοχές  του Lada Vesta από την Avtovaz
© Sputnik/Vladimir Pesnya
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δεκατρεις νέες εκδοχές του Lada Vesta από την Avtovaz

Η Avtovaz ετοιμάζεται να βγάλει 13 νέες εκδοχές του Lada Vesta, σε τιμές που θα αρχίζουν από 7.500 ευρώ και θα φθάνουν τις 9.500 ευρώ, όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό δελτίο τύπου της εταιρείας.

«Η Lada αυξάνει τις εκδοχές του Lada Vesta. Τον Μάιο, κυκλοφόρησε στην αγορά το Comfort, ένα μοντέλο με νέο εξοπλισμό, που περιελάμβανε και ένα πακέτο πολυμέσων… Τώρα το Lada Vesta, θα κυκλοφορεί σε 13 εκδοχές, σε τιμές που θα ξεκινούν από τις 7.500 και θα φθάνουν τις 9.500 ευρώ (529.000 έως 672.000 ρούβλια)» — αναφέρεται στο δελτίο τύπου της εταιρείας.

Σύμφωνα με τα όσα υπογραμμίζονται στο ενημερωτικό δελτίο της εταιρείας, η νέα εκδοχή του Lada Vesta, θα περιλαμβάνει ένα πακέτο πολυμέσων με ηχοσύστημα 6 ηχείων, πλοήγηση, ενώ θα διαθέτει πολυλειτουργικό τιμόνι. Στην κονσόλα του αυτοκινήτου θα είναι ενσωματωμένη μια «οθόνη αφής» 7 ιντσών. Εκτός από το σύστημα πολυμέσων το αυτοκίνητο είναι εξοπλισμένο με κάμερα οπισθοπορείας και cruise control που θα μειώνει την ταχύτητα. Το αυτοκίνητο θα πωλείται με κανονικό και με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Το Lada Vesta κατασκευάστηκε πάνω σε μια νέα
πλατφόρμα που δημιούργησαν οι μηχανικοί της εταιρείας, με τη συμμετοχή της κοινοπραξίας Renault-Nissan. Το αυτοκίνητο συναρμολογείται στην μονάδα «Lada Izhevsk» από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2015.

Η «Avtovaz είναι μία από τις μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στην Ανατολική Ευρώπη. Σήμερα, η εταιρεία είναι σε θέση να παράγει περίπου ένα εκατομμύριο αυτοκίνητα ετησίως. Η εταιρεία παράγει αυτοκίνητα για το ευρύ καταναλωτικό κοινό, σε τιμές που κυμαίνονται από 4.000 εώς 10.000 ευρώ(289 000 έως 720 000 ρούβλια).Το 2012, η Avtovaz άρχισε να παράγει μοντέλα της Renault και της Nissan.

Πηγή: ria.ru