ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Παγκόσμια Τράπεζα: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Ρωσία
© EPA
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παγκόσμια Τράπεζα: Βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στη Ρωσία

Η ομάδα στελεχών της Παγκόσμιας Τράπεζας διαπίστωσε ότι υπάρχει βελτίωση της κατάστασης στον τομέα των κρατικών ρυθμίσεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ρωσία, όπως δήλωσε στο Ria Novosti, στο περιθώριο της Διάσκεψης Doing Business with BRICS, η συντονίστρια της ομάδας Ρίτα Ραμάλιο.

«Εκεί (στη Ρωσία) παρατηρείται βελτίωση στον τομέα των ρυθμίσεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα. Έγιναν προσπάθειες σε σχέση με την απλούστευση των ρυθμίσεων που αφορούν την επιχειρηματική δραστηριότητα τα τελευταία δύο χρόνια.Αυτό το βλέπουμε στους αριθμούς. Οι διαδικασίες (για την επιχειρηματική δραστηριότητα) γίνονται πιο γρήγορες. Για παράδειγμα, η διαδικασία καταβολής φόρων έγινε πιο απλή και πιο γρήγορη», επεσήμανε η Ραμάλιο.        

Διευκρινίζοντας πώς η απλούστευση των διαδικασιών είχε ουσιαστική "παρουσία" στους αριθμούς, η κ. Ραμάλιο απάντησε ότι για την επίδραση που μπορεί να έχουν οι ρυθμίσεις  «είναι νωρίς να μιλήσουμε, αλλά αυτό που μπορούμε να αναμένουμε, είναι περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις και δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». 

«Είναι αυτό που βλέπαμε νωρίτερα σε άλλες χώρες, οι οποίες έκαναν αυτές τις μεταρρυθμίσεις», κατέληξε η συντονίστρια της ομάδας της Παγκόσμιας Τράπεζας.  

Νωρίτερα,ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας  Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης  Σούμα Τσακραμπάρτι, είχε  αναφερθεί στον χρονικό ορίζοντα στον οποίο θα αρχίσει η ανοδική ανάπτυξη της ρωσικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι  η ύφεση μπορεί να σταματήσει σε ενάμιση χρόνο. Ο κ. Τσακραμπάρτι επεσήμανε ότι αυτή τη στιγμή η ρωσική οικονομία διανύει μια δύσκολη περίοδο εξαιτίας των κυρώσεων και της πτώσης της τιμής του πετρελαίου.  

Πηγή: www.ria.ru