ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Έ.Νοβότνι: Η Ελλάδα έχει πληθώρα από ευφυείς εργατικούς ανθρώπους
© ANA-MPA / EPA / HELMUT FOHRINGER
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Έ.Νοβότνι: Η Ελλάδα έχει πληθώρα από ευφυείς εργατικούς ανθρώπους

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πληθώρα από ευφυείς, εργατικούς ανθρώπους, με δυνατότητες στον οικονομικό τομέα», τονίζει σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Έ. Νοβότνι.

«Η Ελλάδα έχει όχι μόνον ένα μεγαλειώδες παρελθόν, η Ελλάδα έχει σίγουρα, επίσης ένα μέλλον, είναι μία χώρα με μία πληθώρα από ευφυείς, εργατικούς ανθρώπους, έχει θαυμάσιες τουριστικές δυνατότητες, έχει επίσης δυνατότητες στον οικονομικό τομέα», τονίζει, σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο διοικητής της Αυστριακής Κεντρικής Τράπεζας (ΑΚΤ) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Έβαλντ Νοβότνι.

«Φυσικά, χρειάζεται να δημιουργηθούν οι ανάλογες βάσεις, και πιστεύω πως αρκετά πράγματα βρίσκονται τώρα στο σωστό δρόμο», προσθέτει. Ο ίδιος επισημαίνει στη συνέχεια πως «σε συμφωνία της Ελλάδας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ τίθενται τώρα, επίσης βάσεις για μία μακροπρόθεσμα, σταθερή εξέλιξη».

«Πιστεύω πως είναι σημαντικό αυτές οι εξελίξεις να μην είναι μόνον βραχυπρόθεσμα υγιείς, αλλά να καθιστούν επίσης δυνατή, μακροπρόθεσμα, μία σταθερή ανάκαμψη», τονίζει στις αποκλειστικές δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Βιέννη, ο κ. Νοβότνι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ