ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΟΠΕΚ: Δηλώσεις του Βλ. Βορονκόφ για “πάγωμα” των τιμών του πετρελαίου
© Sputnik/Vitaliy Timkiv
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΟΠΕΚ: Δηλώσεις του Βλ. Βορονκόφ για “πάγωμα” των τιμών του πετρελαίου

Το θέμα που αφορά το ''πάγωμα'' των τιμών του πετρελαίου έχει καταστεί άνευ αντικειμένου και είναι απίθανο να συζητηθεί κατά την προσεχή σύνοδο του Ιουνίου του ΟΠΕΚ στη Βιέννη, τόνισε — σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti- ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς Βλαντίμιρ Βορονκόφ. Υπογράμμισε δε, ότι, το ίδιο θέμα ενδέχεται να "επιστρέψει" στο προσκήνιο σε περίπτωση απότομης μείωση των τιμών.

«Νομίζω ότι η συνέχιση της συζήτησης που αφορά τις τιμές του πετρελαίου κατέστη άνευ αντικειμένου, λόγω των φυσικών ρυθμών ανάπτυξης και της αύξησης της τιμής του πετρελαίου Μπρεντ, στα 50 δολάρια το βαρέλι.  Έτσι, προφανώς, αυτό το θέμα είτε θα κλείσει  από μόνο του, είτε θα επανασυζητηθεί σε περίπτωση επόμενης απότομης πτώσης των τιμών. Έτσι, είναι σχεδόν αδύνατο να περιμένουμε να σημειωθεί κάποια πρόοδος σχετικά με το θέμα ", είπε ο Βορονκόφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα τάση της αύξησης των τιμών του πετρελαίου ικανοποιεί την πλειοψηφία των "παικτών" που παράγουν πετρέλαιο και δεν χρειάζονται επιπλέον προσπάθειες.

Πηγή: www.ria.ru