ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα “φτερά” του άνοιξε ο τέταρτος κεντρικός αερολιμένας της Μόσχας
© Sputnik/Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Τα “φτερά” του άνοιξε ο τέταρτος κεντρικός αερολιμένας της Μόσχας

Παρουσία του Ρώσου πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, ο οργανισμός «Ростех» παρέδωσε το διεθνές αεροδρόμιο "Τζουκόβσκι" στην ομώνυμη πόλη στα προάστια της Μόσχας. Η έκταση του αεροδρομίου είναι 17.600 τετραγωνικά μέτρα, ενώ η χωρητικότητά του έχει υπολογισθεί για 2 εκατομμύρια επιβάτες ετησίως. Το αεροδρόμιο είναι έτοιμο να εξυπηρετήσει κλασικές και χαμηλού κόστους επιβατικές πτήσεις, εμπορευματικές, καθώς και πτήσεις τσάρτερ. Οι επενδύσεις στην πρώτη φάση του έργου ανήλθαν στα 1,8 δισ. ρούβλια.

Η εναέρια κυκλοφορία στο νέο αεροδρόμιο θα ανοίξει στα μέσα Ιουνίου του 2016. Προς το παρόν έχει υπογραφεί συμφωνία με τέσσερις αεροπορικές εταιρείες, τις Air Kyrgyzstan, SCAT, «Скай Гейтс Эйрлайнс», «Авиастар-ТУ». Η εταιρεία Air Kyrgyzstan θα πετά προς Μπισκέκ και Ος 8 φορές την εβδομάδα, και η αεροπορική εταιρεία SCAT (Καζακστάν) προς Σιμκέντ, Ακτομπέ, Ακτάϊ και Αστάνα, 12 φορές την εβδομάδα.

Η επιβατική κίνηση υπολογίζεται στους 2,4 έως 2.500 επιβάτες ανά μήνα, εξαιρουμένων των σχεδίων ανάπτυξης. Εξάλλου αναμένεται να επανέλθουν στο νέο αεροδρόμιο και οι low cost εταιρίες που είχαν φύγει από την Ρωσία, λόγω της κρίσης. Το αεροδρόμιο Τζουκόβσκι είναι το πρώην πιλοτικό αεροδρόμιο το οποίο φιλοξενεί το Διεθνές αεροπορικό-διαστημικό σαλόνι МАКС.

Μετά το άνοιγμα του διεθνούς αεροδρομίου «Τζουκόβσκι", ο τόπος διεξαγωγής του αεροδιαστημικού σαλονιού θα παραμείνει ο ίδιος.

Πηγή: www.ria.ru