ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ρωσία εξαίρεσε από το εμπάργκο των τροφίμων, το κρέας και τα λαχανικά για τις παιδικές τροφές
© Sputnik/Vladimir Vyatkin
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ρωσία εξαίρεσε από το εμπάργκο των τροφίμων, το κρέας και τα λαχανικά για τις παιδικές τροφές

Η Ρωσία εξαίρεσε από την λίστα των τροφίμων που έχει θέσει σε εμπάργκο, το κρέας και τα λαχανικά που προορίζονται για την παραγωγή των παιδικών τροφών. Την σχετική απόφαση υπέγραψε ο πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ στις 27 Μαΐου.

Επί του παρόντος ισχύει το εμπάργκο στις εισαγωγές ορισμένων προϊόντων που προέρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Νορβηγία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Αυστραλία, το οποίο αποφάσισε η Ρωσία τον Αύγουστο του 2014 ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις. Η απαγόρευση ισχύει και για το κρέας, τα λουκάνικα, τα ψάρια και τα θαλασσινά, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οι αλλαγές αφορούν το κατεψυγμένο κρέας μεγάλων βοοειδών, το κρέας πουλερικών και των υποπροϊόντων τους, καθώς και τα κατεψυγμένα και αποξηραμένα λαχανικά. Η εισαγωγή αυτών των προϊόντων για την παραγωγή παιδικών τροφών, θα πρέπει να ακολουθείται από έγγραφο, στο οποίο θα επιβεβαιώνεται ο σκοπός του προορισμού τους.

Την επιβεβαίωση των προβλεπόμενων εισαγόμενων αγαθών θα κάνει το υπουργείο Γεωργίας, το οποίο θα εγκρίνει επίσης την ποσότητα των εισαγόμενων προϊόντων με βάση τις ανάγκες παραγωγής παιδικών τροφών, και την διαθεσιμότητα της παραγωγής στη Ρωσία.

Πηγή: www.ria.ru