ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ
© Sputnik/Vladimir Astapkovich
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Οι «Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι» στο διάστημα των δύο επόμενων εβδομάδων θα αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν στην δεύτερη φάση του διαγωνισμού που αφορά την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της εταιρείας Όλεγκ Μπελοζιόροφ.

Οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, όπως ανέφερε, στην πρώτη φάση του διαγωνισμού είχαν υποβάλλει τη σχετική αίτηση ώστε να έχουν στην διάθεση τους όρους συμμετοχής στον διαγωνισμό και τους οποίους άρχισαν να μελετούν. Αυτή την στιγμή η ρωσική εταιρεία, τους μελετάει σε μεγαλύτερο βάθος, όπως και τα στοιχεία στον τομέα της παραγωγικής δραστηριότητας για να αποκτήσει σαφή αντίληψη για το πώς λειτουργεί η διαδικασία αυτή όχι μόνο στα χαρτιά αλλά από τεχνική άποψη.

«Τελική απόφαση προς το παρόν δεν έχει ληφθεί… Θέλουμε ακόμη δύο εβδομάδες, για να κατανοήσουμε οι ίδιοι, ποια είναι η εικόνα, και πόσο πλήρης είναι για μας ώστε να λάβουμε την απόφαση. Αυτό που μπορώ να πω με σαφήνεια, είναι ότι θα συμμετάσχουμε στον έργο μόνο υπό τον όρο, και εφόσον θα θεωρήσουμε ότι είναι οικονομικά αποτελεσματικό» δήλωσε την Πέμπτη στο Διεθνές Επιχειρηματικό Φόρουμ Σιδηροδρόμων με την επωνυμία «Στρατηγική Συνεργασία 1520», ο ο Όλεγκ Μπελοζιόροφ.

Πηγή: www.ria.ru