ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
“Επίσημη πρώτη” του επιβατικού «αεροσκάφους του μέλλοντος» MC-21
© Sputnik/Sergey Mamontov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Επίσημη πρώτη” του επιβατικού «αεροσκάφους του μέλλοντος» MC-21

Το νέο επιβατικό αεροσκάφος μέσων αποστάσεων MC-21-300 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο εργοστάσιο αεροσκαφών του Ιρκούτσκ.

Στην τελετή των «εγκαινίων» του αεροσκάφους παρέστησαν ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ, οι αναπληρωτές πρωθυπουργοί Αρκάντι Ντβόρκοβιτς και Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντένις Μαντούροφ, καθώς και ο πρόεδρος της εταιρείας "Irkut" που είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του MC-21, Όλεγκ Ντεμτσένκο.

Πριν την παρουσίαση του αεροσκάφους, οι παρευρισκόμενοι παρακολούθησαν ένα πρόγραμμα επίδειξης μέσω προβολής σχετικού βίντεο, με τη "συνοδεία" μελωδίας από τον πιανίστα Ντένις Ματσούεφ.

«Πριν από μερικά χρόνια αποφασίσαμε να κάνουμε ένα αεροπλάνο που θα πάρει τη θέση που δικαιούται στην διεθνή αγορά αερομεταφορών. Είμαστε βέβαιοι ότι το MC-21 θα είναι το καλύτερο στην κατηγορία του. Έχουμε επενδύσει στο αεροσκάφος όχι μόνο τις πιο προηγμένες τεχνικές λύσεις, αλλά και όλη μας την ψυχή» δήλωσε ο Όλεγκ Ντμετσένκο, την ώρα που παρουσίαζε το αεροσκάφος.

Η πρώτη πτήση του αεροσκάφους MC-21-300, η οποία θα γίνει με βάση τα αποτελέσματα των δοκιμαστικών τέστ που θα γίνουν στο σταθμό πτητικών δοκιμών, έχει προγραμματιστεί προς το παρόν για το διάστημα Δεκεμβρίου 2016 — Φεβρουαρίου 2017. Η πρώτη παράδοση αεροσκάφους σε αγοραστή έχει προγραμματιστεί για τα τέλη του 2018. 

Τα επιβατικά αεροσκάφη νέας γενιάς MC-21
Η σειρά των αεροσκαφών MC-21, προσβλέπει στο να καλύψει το πιο ευρύχωρο τμήμα της παγκόσμιας αγοράς αερομεταφορών. Τα σύνθετα επιμήκη πτερύγια του, η μεγαλύτερη διάμετρος της ατράκτου, οι κινητήρες και τα συστήματα τελευταίας γενιάς μπορούν να μειώσουν τις λειτουργικές του δαπάνες, να βελτιώσουν τις ανέσεις για τους επιβάτες και να ανταποκριθούν στις προδιαγραφές που θέτουν οι προβλεπόμενοι κανονισμοί για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Οι κατασκευαστές ισχυρίζονται ότι το MC-21 θα προσφέρει στις αεροπορικές εταιρείες την δυνατότητα, να περιορίσουν το χρόνο παραμονής του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο κατά 20%. Ο κεντρικός και ευρύς διάδρομος, οι ευρύχωροι χώροι αποσκευών παρέχουν στους επιβάτες την δυνατότητα να επιβιβάζονται και να αποβιβάζονται γρήγορα και εύκολα.

Η σειρά MC-21 περιλαμβάνει δύο μοντέλα αεροσκαφών: το MC-21-200, το οποίο μπορεί να μεταφέρει 132 έως 165 επιβάτες, και το MC-21-300 το οποίο μπορεί να μεταφέρει από 163 έως 211 επιβάτες.

Το αεροσκάφος είναι κατάλληλο για όλες τις κλιματικές ζώνες.

Αυτή τη στιγμή, το εργοστάσιο "Irkut" έχει εξασφαλίσει σε πρώτη φάση παραγγελίες 175 αεροσκαφών, και άλλων εκατό αεροσκαφών σε δεύτερη φάση. Επιπλέον η ρωσική αεροπορική εταιρεία "Aeroflot" έχει παραγγείλει 50 αεροσκάφη, τα οποία θα αρχίσει να παραλαμβάνει από το 2018.

Πηγή: www.ria.ru