ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Hyperloop θα κατασκευάσει τον νέο Δρόμο του Μεταξιού στην Ρωσία
© EPA/HYPERLOOP ONE/HANDOUT
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Hyperloop θα κατασκευάσει τον νέο Δρόμο του Μεταξιού στην Ρωσία

Η εταιρεία Hyperloop One σχεδιάζει να εντάξει τη Ρωσία στο νέο δρόμο του Μεταξιού, μέσω του οποίου θα μεταφέρονται εμπορεύματα από την Κίνα στην Ευρώπη, δήλωσε ο ιδρυτής της Hyperloop Technologies Σέρβιν Πισαβάρ σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters.

Νωρίτερα η εταιρεία Hyperloop One, η κατασκευαστική εταιρεία «Σούμα» (Άθροισμα) και η κυβέρνηση της Μόσχας υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας σύμφωνα με το οποίο, η εταιρεία θα μελετήσει διεξοδικά τις δυνατότητες εφαρμογών της τεχνολογίας Hyperloop One στη ρωσική πρωτεύουσα. Συγκεκριμένα, αναφέρονται στη λειτουργία τρένων που θα κινούνται σε σωλήνες κενού μεταξύ των αεροδρομίων της Μόσχας και στη Νέα Μόσχα.

«Η Hyperloop μπορεί να αλλάξει ριζικά τη ζωή των 16 εκατομμυρίων κατοίκων της περιοχής της Μόσχας, και να μειώσει τον χρόνο που σπαταλούν για την μετακίνηση τους », δήλωσε ο Πισαβάρ.

Όπως δήλωσε ο επιχειρηματίας, μακροπρόθεσμος στόχος της συνεργασίας με τη Ρωσία, είναι η υλοποίηση του έργου, που αφορά τον νέο «Δρόμο του Μεταξιού», μια «λεωφόρο» μεταφοράς φορτίων, η οποία θα μειώσει το χρόνο μεταφοράς φορτίων από την Κίνα προς την Ευρώπη έως τη μια ημέρα.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας Hyperloop One, Ρομπ Λόιντ (Rob Lloyd), δήλωσε ότι το κόστος της υλοποίησης του έργου Hyperloop στη Μόσχα δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Την τεχνολογία Hyperloop, που συνίσταται στο ότι ένα τρένο κινείται σ' ένα κλειστό σωλήνα κενού, παρουσίασε το 2012, ο μηχανικός, επιχειρηματίας και επενδυτής Elon Musk, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία SpaceX και Tesla Motors. Το πλεονέκτημα της τεχνολογίας αυτής βρίσκεται στο ότι εξαλείφεται η ανάγκη να ξεπεραστεί η αντίσταση τριβής των σιδηροτροχιών και η αντίσταση του αέρα, στοιχεία που επιτρέπουν να αναπτυχθούν ταχύτητες που θα φθάνουν έως τα 1100 χιλιόμετρα την ώρα, με ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας.

Πηγή: www.ria.ru