ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
81η ΔΕΘ: η μεγαλύτερη διοργάνωση στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας
© ΔΕΘ-HELEXPO
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

81η ΔΕΘ: η μεγαλύτερη διοργάνωση στο πλαίσιο του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας

Από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου του 2016 θα πραγματοποιηθεί,στη Θεσσαλονίκη, η 81η Διεθνής Έκθεση της Θεσσαλονίκης (Thessaloniki International Fair 2016).

Η Ρωσία τιμώμενη χώρα στην 81η ΔΕΘ
Περισσότερες από 100 ρωσικές εταιρείες του παραγωγικού τομέα θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως τις 18 Σεπτεμβρίου του 2016. 

Η ΔΕΘ είναι η μεγαλύτερη εμπορική έκθεση που πραγματοποιείται στην περιοχή της Μεσογείου, έχοντας μια ιστορία ενός περίπου αιώνα. Φέτος η 81η αναμένεται να εντυπωσιάσει τους επισκέπτες με την πληθώρα των εκθεμάτων και το πλούσιο επιχειρηματικό της πρόγραμμα.

Η ρωσική συμμετοχή θα αποτελέσει ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα στην πληθώρα των εκδηλώσεων που σχετίζονται με το Αφιερωματικό Έτος Ελλάδας — Ρωσίας. Η Ρωσία θα κατέχει φέτος μια ιδιαίτερη θέση στον εκθεσιακό χώρο, όπου θα παρουσιάσει τα επιτεύγματα της σε ένα ξεχωριστό περίπτερο 3000 τ.μ, ενώ το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, θα είναι ένας από τους βασικούς συντελεστές της διοργάνωσης.

Ο Ρώσος υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ εκτιμά ότι, οι προσδοκίες των ρωσικών εταιρειών για μια αμοιβαία επωφελή συνεργασία είναι προφανείς. Η από κοινού συνεργασία θα προσφέρει —όπως δηλώνει- τη δυνατότητα να αναπτυχθεί η συνεργασία όχι μόνο στον εμπορικό και ενεργειακό τομέα, αλλά και στο να υλοποιηθούν έργα επενδυτικής και βιομηχανικής φύσεως. 

«Τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα μας επιτρέπουν να περάσουμε σε ένα ποιοτικά νέο επίπεδο διμερούς συνεργασίας, να προσδιορίσουμε τις κατευθύνσεις και τα εργαλεία που διαθέτουμε» δηλώνει ο Ρώσος υπουργός. Υπογραμμίζει δε, ότι, «ιδιαίτερο ρόλο προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει να διαδραματίσει η μικτή ρωσο-ελληνική επιτροπή στον τομέα της οικονομικής, βιομηχανικής και επιστημονικο-τεχνικής συνεργασίας όπως και το ρωσο ελληνικό συμβούλιο συνεργασίας και επενδύσεων».

Στο πλαίσιο της ρωσικής παρουσίας στην έκθεση, θα εκπροσωπηθούν περισσότερες από 100 εταιρείες του παραγωγικού τομέα, οι οποίες θα παρουσιάσουν το εύρος των επιτευγμάτων της χώρας στον ενεργειακό τομέα, στον τομέα των μηχανοκατασκευών, της αγροτικής οικονομίας, των κατασκευών, των μεταφορών, του εμπορίου και των υλικοτεχνικών υποδομών. 

Η έκθεση αυτή προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες στις περιφέρειες της Ρωσικής Ομοσπονδίας, να παρουσιάσουν τα επιτεύγματα τα των περιφερειακών τους επιχειρήσεων, στην εκπόνηση εξελιγμένων προγραμμάτων σε τομείς υψηλής τεχνολογίας, αλλά επίσης θα συμβάλλει στην προώθηση ρωσικών βιομηχανικών προϊόντων, τεχνολογιών και υπηρεσιών, στις ξένες αγορές και στην προσέλκυση επενδύσεων στους βιομηχανικούς τομείς της οικονομίας.

Πάνω από 100 ρωσικές εταιρείες στην 81η ΔΕΘ
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, το πρόγραμμα των συναντήσεων- που θα πραγματοποιηθούν στην έκθεση- θα αποτελέσει την στρατηγική πλατφόρμα για την διεξαγωγή εποικοδομητικών διαπραγματεύσεων, την υπογραφή συμβολαίων και συμφωνιών, που θα προσβλέπουν σε μακροχρόνιες προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης και των δύο χωρών.

Την παραμονή της έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί το ρωσο-ελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ, στο οποίο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι υπουργείων, φορέων, του επιχειρηματικού κόσμου, και των περιφερειακών αρχών των δύο χωρών.

Έχει επίσης προγραμματισθεί, διμερής συνάντηση της ηγεσίας του Ρωσικού Υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας και του Ελληνικού Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, διάσκεψη με τίτλο «Ρωσο ελληνικός επιχειρηματικό διάλογος», το ρωσο-ελληνικό φόρουμ με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ενεργειακής απόδοσης, όπως και σειρά άλλων εκδηλώσεων.

Η 81η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης 2016 θα προσφέρει τη δυνατότητα στους εκθέτες και στους επισκέπτες να διευρύνουν τον χάρτη των επιχειρηματικών τους επαφών, να γνωρίσουν τους μελλοντικούς πελάτες τους αλλά και σημαντικούς παίκτες που δραστηριοποιούνται σε βασικούς τομείς της οικονομίας. Όσοι επισκεφθούν την έκθεση, θα δουν ενδιαφέροντα και μοναδικά προϊόντα, ενώ για πρώτη φορά το κοινό θα έχει την δυνατότητα να δει ορισμένες ρωσικές ευρεσιτεχνίες, αντίστοιχες των οποίων δεν υπάρχουν πουθενά στον κόσμο.

Το υλικό είναι παραγωγή της συντακτικής ομάδας του www.greece-russia2016.gr