ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
H Σχολή ιππασίας του Κρεμλίνου θα συμμετάσχει στην Ημέρα της Εθνικής Σημαίας  στο πάρκο της Νίκης
© Sputnik/Kirill Kallinikov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

H Σχολή ιππασίας του Κρεμλίνου θα συμμετάσχει στην Ημέρα της Εθνικής Σημαίας στο πάρκο της Νίκης

Η  Ημέρα της Εθνικής σημαίας  της Ρωσίας θα εορτασθεί με μια επίδειξη ιππασίας στο Πάρκο της Νίκης. Στις 22 Αυγούστου στον περίβολο της εισόδου θα βρίσκονται  οι αναβάτες της  κοινής ομάδας  που ανήκουν στην επίτιμη ιππική φρουρά του Προεδρικού συντάγματος και της  λέσχης ιππασίας  με την επωνυμία «Σχολή Ιππασίας του Κρεμλίνου». Στις 16.30 θα αρχίσει, στην αλέα της Ειρήνης  η παρέλαση του ιππικού με τις σημαίες της Ρωσίας, ενώ στις 17.00 θα ξεκινήσει το εορταστικό πρόγραμμα.     

Οι αναβάτες θα παρουσιάσουν στο κοινό ένα πρόγραμμα  από τον κύκλο «παραδόσεις της Ρωσίας», που θα  αρχίσει με την ιστορία της τρίχρωμης ρωσικής σημαίας. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει και το παραδοσιακό πρόγραμμα που θα παρουσιάσουν οι σχολές, το οποίο περιλαμβάνει επίδειξη  της τέχνης  της ανταλλαγής πυρών μεταξύ ιππέων (με  χρήση αγχέμαχων όπλων) και στοιχεία στρατιωτικής ιππασίας.   

Η Ημέρα της Εθνικής σημαίας στην Ρωσία εορτάζεται στις 22 Αυγούστου. Συγκεκριμένα την ημέρα αυτή το 1991, καθιερώθηκε επισήμως ως εθνικό σύμβολο. Μεγάλες εκδηλώσεις, στο πλαίσιο  του εορτασμού τη σημαίας άρχισαν να διοργανώνονται από το 2008. Η ίδια η τρίχρωμη σημαία έχει μια ιστορία 300 ετών. Για πρώτη φορά, η ρωσική σημαία  υψώθηκε επί τσάρου Αλεξέι Μιχαήλοβιτς. Το 1705 ο Πέτρος Α', εξέδωσε διάταγμα, σύμφωνα με το οποίο, η τρίχρωμη λευκή-γαλάζια-κόκκινη σημαία έπρεπε να υψώνεται σε όλα τα εμπορικά πλοία.

Η επίδειξη  που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα θα γίνει με την χορηγία του Τμήματος πολιτισμού του Δήμου της Μόσχας. Χθες 18 Αυγούστου, το Τμήμα Περιβάλλοντος, γιόρτασε την Ημέρα της Εθνικής σημαίας, διοργανώνοντας θεματικές δραστηριότητες και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Πηγή:  mos.ru