ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Ευρώπη χρειάζεται ρωσικό φυσικό και υγροποιημένο αέριο, δηλώνει ο πρόεδρος της Wintershall
© Sputnik/Ramil Sitdikov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ευρώπη χρειάζεται ρωσικό φυσικό και υγροποιημένο αέριο, δηλώνει ο πρόεδρος της Wintershall

Η Ευρώπη θα πρέπει να εξασφαλίσει- έως το 2030- περίπου 45 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου και τις ανάγκες αυτές δεν θα μπορέσει να τις καλύψει βασιζόμενη στην εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Wintershall Holding GmbH Μάριο Μέρεν.

«Το όραμα που είχαν πολλοί που θεωρούσαν ότι θα μπορούσαν να καλύψουν αυτές τις ποσότητες βασιζόμενοι στην εξόρυξη σχιστολιθικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη αποδείχθηκε ανέφικτο. Γι' αυτό πρέπει να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις», αναφέρει το γραφείο τύπου της εταιρείας Wintershall, επικαλούμενο τις δηλώσεις του Μέρεν. Νωρίτερα, το πρακτορείο Bloomberg είχε μεταδώσει ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Wintershall, δήλωσε ότι η Ευρώπη έχει ανάγκη το ρωσικό φυσικό και υγροποιημένο αέριο.

Ο Μέρεν, μιλώντας στην έκθεση —διάσκεψη Offshore Northern Seas που πραγματοποιήθηκε στο Σταβάνγκερ της Νορβηγίας, δήλωσε ότι η εξόρυξη φυσικού αερίου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μειώνεται.Ο διευθύνων σύμβουλος της Wintershall,θεωρεί ότι η ενεργειακή αγορά της Ευρώπης απαιτεί καλύτερη εξισορρόπηση, καθώς όπως λέει, «σε τελική ανάλυση, τα οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά συμφέροντα πρέπει να εναρμονίζονται με την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης».

Η Wintershall είναι 100% θυγατρική της γερμανικής BASF, η οποία συμμετέχει στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream και σε μια σειρά κοινοπραξίες με την Gazprom και την Lukoil.

Πηγή: www.ria.ru