ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
“Πράσινο φως” από Ρωσία και Τουρκία στον αγωγό Turkish Stream
© Sputnik/Aleksey Kudenko
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

“Πράσινο φως” από Ρωσία και Τουρκία στον αγωγό Turkish Stream

Η Gazprom κατέληξε σε συμφωνία με το  τουρκικό Υπουργείο Ενέργειας, ότι πρέπει να ολοκληρωθεί  σε σύντομο χρονικό διάστημα η έκδοση όλων των αδειών που αφορούν τον αγωγό φυσικού αερίου  Turkish Stream, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία.

«Οι εμπορικές  διαπραγματεύσεις  με θέμα τους όρους πώλησης ρωσικού φυσικού αερίου στην Τουρκία θα συνεχιστούν»  επισημαίνεται στην ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων  στη συνάντηση εργασίας που είχε ο διευθύνων σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας Αλεξέι Μίλλερ και ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας  Μπεράτ Αλμπαϊράκ. 

Τα δύο μέρη εξέτασαν, επίσης, τα βασικά ζητήματα που αφορούν την περιφερειακή συνεργασία στον ενεργειακό τομέα.

«Αυτή τη στιγμή εντείνουμε τη συνεργασία μας με τους τούρκους εταίρους μας  και το ρωσικό Υπουργείο Ενέργειας  στο πλαίσιο του εν λόγω έργου. Προετοιμάζουμε, επίσης, αυτή τη στιγμή,την  διακρατική συμφωνία και καθορίζουμε τα περαιτέρω βήματα που απαιτούνται για την υλοποίηση της», προσέθεσε ο αναπληρωτής  διευθυντής του Τμήματος της «Gazprom» Ντμίτρι Χάντογκα κατά την διάρκεια τηλεφωνικής του συνέντευξης. 

Το έργο κατασκευής του αγωγού  φυσικού αερίου Turkish Stream είχε ανασταλεί εξαιτίας της  ψυχρότητας που  δημιουργήθηκε στις σχέσεις  Μόσχας και  Άγκυρας. Ο ''πάγος'' ωστόσο, έσπασε μετά τις  σχετικές συμφωνίες που επετεύχθησαν  στις 9 Αυγούστου κατά την διάρκεια της συνάντησης  που είχαν οι ηγέτες της Ρωσίας και της Τουρκίας  Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγή: www.ria.ru