ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ρωσία και Τουρκία συζητούν το ενδεχόμενο ο αγωγός Turkish Stream να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα
© Sputnik/Evgeny Biyatov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ρωσία και Τουρκία συζητούν το ενδεχόμενο ο αγωγός Turkish Stream να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα

Η Ρωσία και η Τουρκία εξετάζουν το ενδεχόμενο ο αγωγός φυσικού αερίου Turkish Stream να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ.

«Ναι, υπάρχουν σχέδια ο αγωγός φυσικού αερίου να καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα» δήλωσε ο Μίλλερ, απαντώντας στο ερώτημα, ''ενδέχεται ο Turkish Stream να έχει συνέχεια στην Ευρώπη''.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία άρχισαν να συζητούν συγκεκριμένες λεπτομέρειες που αφορούν την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream και την παράκτια θέση στην οποία θα καταλήγει ο αγωγός.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ δήλωσε ότι η Ρωσία και η Τουρκία σε διάστημα ενός- δύο μηνών θα πρέπει να υπογράψουν την διακρατική συμφωνία που αφορά την κατασκευή του Turkish Stream, ώστε στα τέλη του 2019 να έχει κατασκευαστεί η πρώτη διακλάδωση μέσω της οποίας θα προμηθεύονται φυσικό αέριο οι τούρκοι καταναλωτές.

Πηγή: www.ria.ru