ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
81η ΔΕΘ: Ρωσοελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Θεσσαλονίκη
© Sputnik/Vladimir Fedorenko
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

81η ΔΕΘ: Ρωσοελληνικό επιχειρηματικό φόρουμ στη Θεσσαλονίκη

Ελληνορωσικό επιχειρηματικό φόρουμ πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 8ης Διεθνούς Έκθεσης (ΔΕΘ), στην οποία η Ρωσία είαι τιμώμενη χώρα. Περισσότερες από 100 ρωσικές εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ενέργειας, των μηχανοκατασκευών, της αγροτικής οικονομίας, των κατασκευών, των μεταφορών, του εμπορίου των υλικοτεχνικών υποδομών και της υψηλής τεχνολογίας, θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στην ΔΕΘ.

Η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας στον αγροτοβιομηχανικό τομέα, είναι το θέμα της πρώτης ημέρας του φόρουμ. Στις εργασίες του αναμένεται να συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Αγροτικής Οικονομίας της Ρωσίας και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων της Ελλάδας, ηγετικά στελέχη και εκπρόσωποι διαφόρων ρωσικών περιφερειών και επιχειρηματίες. Στη συνέχεια κατά την διάρκεια της ίδιας ημέρας έχουν προγραμματισθεί επισκέψεις εργασίας της ρωσικής αντιπροσωπείας σε ελληνικές επιχειρήσεις του αγροτικού τομέα, όπως και επισκέψεις σε μονάδες παραγωγής.

Κατά την διάρκεια της δεύτερης ημέρας, μετά τα εγκαίνια του ρωσικού περιπτέρου και την τελετή υπογραφής των διμερών συμφωνιών, θα ακολουθήσουν,  η διάσκεψη με τίτλο «Ο Ρωσοελληνικός επιχειρηματικός διάλογος», η συνάντηση «Νέα ώθηση στην εμπορική και οικονομική συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας» και η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης «Κάνουμε δουλειές με την Ρωσία». Οι έλληνες επιχειρηματίες που θα συμμετάσχουν στο φόρουμ θα έχουν την δυνατότητα να ενημερωθούν για τις προοπτικές που υπάρχουν στις ρωσικές περιφέρειες και τις δυνατότητες που έχουν να προωθήσουν την διεθνή επιχειρηματικότητα,  όπως και πως μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ρωσική αγορά. 

Την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το ελληνορωσικό φόρουμ  με θέμα τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την ενεργειακή αποτελεσματικότητα. Επιχειρηματίες και επιστήμονες θα καταθέσουν τις εμπειρίες τους στον τομέα των τεχνολογιών αιχμής  και προγραμμάτων στον τομέα αυτό, ενώ η ρωσική αντιπροσωπεία θα επισκεφθεί  ελληνικές επιχειρήσεις, που παράγουν ηλιακούς θερμοσυσσωρευτές.

Πηγή: www.ria.ru