ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών
© АПЕ-МПЕ
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Συνάντηση Τσακαλώτου – Σταθάκη με τους εκπροσώπους των Θεσμών

Η επισκόπηση του προγράμματος και ο εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια θα συζητηθούν στη συνάντηση που ξεκίνησε το πρωί μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών και Οικονομίας και των εκπροσώπων των θεσμών.

Όπως ανέφεραν στελέχη του υπουργείου Οικονομίας, πριν ξεκινήσει η συνάντηση, του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου και του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς, θα γίνει μία γενική επισκόπηση όλων των θεμάτων ενώ θα τεθεί στο τραπέζι και το θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού για τη ρύθμιση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο της τροποποίησης του "νόμου Δένδια". Ο νόμος αυτός αφορούσε τις ρυθμίσεις οφειλών των επιχειρήσεων, συγκεκριμένου τζίρου, σε τράπεζες, δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι η τροποποίηση θα αφορά όλες τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως τζίρου και μεγέθους, ενώ δεν διευκρίνισε αν η αναμόρφωση θα αφορά και "κούρεμα" στο κεφάλαιο του δανείου εκτός από τις προσαυξήσεις και τους τόκους.

Σήμερα, εξάλλου, θα πραγματοποιηθείη συνάντηση των εκπροσώπων των πιστωτών με τον υπουργό Ενέργειας, Πάνο Σκουρλέτη.

Σημειώνεται ότι, η χθεσινή συνάντηση του κ. Τσακαλώτου με τα κλιμάκια των θεσμών αφορούσε στο νέο υπερταμείο για τις αποκρατικοποιήσεις και όπως δήλωσε αμέσως μετά κορυφαίος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών, «δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία, αλλά είμαστε κοντά». Παράλληλα, πηγές του υπουργείου ανέφεραν ότι η συζήτηση για τη στελέχωση του εποπτικού συμβουλίου του νέου Ταμείου, βάσει των προτάσεων που έχουν ανταλλάξει οι δύο πλευρές, προβλέπεται να ολοκληρωθεί κατά τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ