ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΝΤ: Σταδιακή ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας
© Sputnik/Sergey Guneev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΝΤ: Σταδιακή ανάκαμψη της ρωσικής οικονομίας

Η ρωσική οικονομία συνεχίζει να δείχνει "σημάδια" βελτίωσης υπογράμμισε, στη διάρκεια ομιλίας της στο πανεπιστήμιο Northwestern (κοντά στο Σικάγο των ΗΠΑ), η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

Η Ρωσία, όπως και η Βραζιλία (σ.σ. οι οικονομίες των δύο χωρών) δείχνουν "σημάδια" ανάρρωσης έπειτα από μια περίοδο σοβαρής πτώσης, επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η κ. Λαγκάρντ. Την επόμενη εβδομάδα, το ΔΝΤ αναμένεται να δημοσιεύσει την αναθεωρημένη πρόβλεψη του, για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη στις μεγαλύτερες οικονομίες, τα επόμενα χρόνια.

Τον περασμένο Ιούλιο, το ΔΝΤ βελτίωσε την προοπτική (outlook) της δυναμικής του ρωσικού ΑΕΠ για το 2016 κατά 0,3 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ διατήρησε αμετάβλητη την πρόβλεψη για το 2017. Οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ προβλέπουν έξοδο της ρωσικής οικονομίας από την ύφεση και ανάπτυξη 1%. Επίσης, το ΔΝΤ επανέλαβε την πρόβλεψη — σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα — σύμφωνα με την οποία η ρωσική οικονομία θα αναπτύσσεται με "ρυθμό" 1,5%, σε ετήσια βάση.

Πηγή: www.ria.ru