ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αγοράσει ρωσικές ανεμογεννήτριες
© Sputnik/Alexey Malgavko
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αγοράσει ρωσικές ανεμογεννήτριες

Η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να αγοράσει έναν σημαντικό αριθμό ρωσικών ανεμογεννητριών (κατασκευαστής είναι η εταιρεία ‘Ουραλβαγκόνζαβοντ'') που θα χρησιμοποιηθούν για την αφαλάτωση θαλασσίου ύδατος, δήλωσε στη διάρκεια της έκθεσης οπλικών συστημάτων ADEX-2016, ο δημιουργός του συγκεκριμένου μοντέλου Μαξίμ Κουζίν.

Το συγκεκριμένο μοντέλο UBZ3 παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στην έκθεση ADEX-2016. Η ανεμογεννήτρια παρουσιάσθηκε ως τμήμα της κινητής μονάδας υπηρεσιών υποστήριξης θωρακισμένων οχημάτων. 

«Βασική αγορά  προώθησης της δικής μας ανεμογεννήτριας θεωρούμε την Σαουδική Αραβία, η οποία δήλωσε ότι προγραμματίζει να παράγει όλη την ηλεκτρική ενέργεια που χρειάζεται για τις μονάδες  αφαλάτωσης θαλασσίου ύδατος, με ηλεκτρογεννήτριες. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται  περίπου τέσσερις μήνες « δήλωσε ο Κουζίν.

Προσέθεσε μάλιστα ότι για το συγκεκριμένο μοντέλο έδειξαν ενδιαφέρον το Αζερμπαϊτζάν και η Λευκορωσία. Στο προσεχές μέλλον  η εταιρεία  ‘Ουραλβαγκόνζαβοντ'', σχεδιάζει να τοποθετήσει πειραματικά ανεμογεννήτριες στις  χώρες  που είναι δυνητικοί αγοραστές.

«Η δικής μας ανεμογεννήτρια κάθετου άξονα  διαφέρει επειδή είναι αθόρυβη και έχει μικρή περιστροφή. Σε διάστημα ενός εικοσιτετραώρου παράγει 10 Kw (κιλοβάτ), η ταχύτητα εκκίνησης  είναι πολύ χαμηλή, 1,4 μέτρα το δευτερόλεπτο γι αν αρχίσει να περιστρέφεται» διευκρίνισε ο Κουζμίν.

Πηγή: www.ria.ru