ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ντβόρκοβιτς: Σταθεροποιήθηκε ο πληθωρισμός και το επίπεδο της ανεργίας στη Ρωσία
© Sputnik/Vitaliy Belousov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ντβόρκοβιτς: Σταθεροποιήθηκε ο πληθωρισμός και το επίπεδο της ανεργίας στη Ρωσία

Η Ρωσία σταθεροποίησε τον πληθωρισμό σε χαμηλά επίπεδα, όπως και την ανεργία σε ποσοστό χαμηλότερο του 6%, τηρεί τις κοινωνικές της δεσμεύσεις και την πολιτική σταθερότητα, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, στη συνεδρίαση του ρωσο-ιταλικού συμβουλίου οικονομικής, βιομηχανικής, και χρηματοπιστωτικής συνεργασίας.

«Περνώντας στα οικονομικά ζητήματα θα ήθελα να επισημάνω, ότι η γενική οικονομική κατάσταση παραμένει δύσκολη, οι ρυθμοί ανάπτυξης και της ευρωπαϊκής και της ρωσικής οικονομίας παραμένουν προς το παρόν σε χαμηλά επίπεδα και αυτό δημιουργεί επιφυλάξεις. Παρόλα αυτά, βλέπουμε, να εμφανίζονται κάποιες ενδείξεις αναζωογόνησης, τόσο στη ρωσική, όσο και στην ευρωπαϊκή οικονομία», είπε ο Ντβόρκοβιτς.

«Καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα στη Ρωσία καταφέραμε να σταθεροποιήσουμε τον πληθωρισμό ήδη σε πιο χαμηλά επίπεδα και στην περίπτωση αυτή βρισκόμαστε, θα έλεγα, σε καλύτερη κατάσταση σε σχέση με τους ιταλούς συναδέλφους μας. Αυτή τη στιγμή, το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα μας είναι κάτω από το 6%, είναι ένα αρκετά ανεκτό επίπεδο και διατηρούμε, παρά τις δυσκολίες, στην διαμόρφωση του προϋπολογισμού, όλες τις κοινωνικές μας δεσμεύσεις, την κοινωνική και πολιτική σταθερότητα εντός της χώρας» προσέθεσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

«Το επίπεδο του χρέους μας είναι χαμηλό και παρότι προς τον παρόν έχουμε ακόμη μια νωχελική ανάπτυξη της οικονομίας, μπορούμε να προσβλέπουμε στο ότι οι προσπάθειες που καταβάλουμε στον τομέα της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, δημιουργούν μια καλή βάση για να ξαναρχίσει η ανάπτυξη».

Πηγή: www.ria.ru