ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πούτιν:“Οι κυρώσεις συνιστούν πολιτική περιορισμού της Ρωσίας”
© Sputnik/Nataliya Seliverstova
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούτιν:“Οι κυρώσεις συνιστούν πολιτική περιορισμού της Ρωσίας”

Οι κυρώσεις που επιβάλλονται κατά της Ρωσίας, είτε εξαιτίας της Ουκρανίας είτε της Συρίας δεν θα επιλύσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, απλώς συνιστούν πολιτική περιορισμού της Ρωσίας και της ανάπτυξης της, δήλωσε, μιλώντας προς τους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο κ. Πούτιν επανέλαβε την θέση της Ρωσίας αναφορικά με τις οποιεσδήποτε κυρώσεις, που λέει ότι «είναι αντιπαραγωγικές, επιζήμιες και δεν εγκυμονούν τίποτα το καλό, αλλά κυρίως ποτέ δεν επιτυγχάνουν τους στόχους, που θέτουν εκείνοι που τις επιβάλλουν».

«Γενικά, όσον αφορά στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, με οτιδήποτε κι αν σχετίζονται αυτές, με τα γεγονότα στην νοτιανατολική Ουκρανία, είτε με κάποια άλλα, ας υποθέσουμε ακόμη και με την Συρία, σας διαβεβαιώνω, ότι οι στόχοι που θέτουν όσοι διαμορφώνουν αυτή την πολιτική και την προωθούν, δεν θα επιλύσουν το συγκεκριμένο πρόβλημα. Στη δεδομένη περίπτωση το πρόβλημα της νοτιοανατολικής Ουκρανίας» δήλωσε ο Πούτιν.

«Απλά διαμορφώνουν την πολιτική χαλιναγώγησης της Ρωσίας. Εάν δεν ήταν η Ουκρανία, θα επινοούσαν κάτι άλλο. Απλώς το ίδιο το γεγονός ότι η Ρωσία έχει γίνει ισότιμος παίκτης στην διεθνή σκηνή, ότι δείχνει συσπείρωση στο εσωτερικό της, όπως και την θέληση της να συνεργαστεί με όλους τους εταίρους της, είναι κάτι που δεν τους αρέσει ιδιαίτερα. Επειδή η συνεργασία στην διεθνή σκηνή προϋποθέτει κάποιες υποχωρήσεις, και την αναζήτηση συμβιβασμών. Προφανώς όμως δεν θέλουν να κάνουν συμβιβασμούς, αλλά θέλουν να υπαγορεύουν», δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.

« Αυτό είναι το στυλ που έχουν υιοθετήσει τα τελευταία 15-20 χρόνια οι αμερικανοί μας εταίροι. Και δεν μπορούν με κανέναν τρόπο να εγκαταλείψουν αυτό το στιλ, διάλογος κατά κανόνα δεν υπάρχει», παρατήρησε ο ρώσος πρόεδρος.

«Ο στόχος αυτών των κυρώσεων δεν συνίσταται στο ότι θέλουν να λύσουν κάτι, αλλά να χαλιναγωγήσουν την Ρωσία που ισχυροποιείται ως ισότιμο μέλος της διεθνούς πραγματικότητας. Όμως ούτε κι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί με τέτοια μέσα», κατέληξε ο Ρώσος πρόεδρος.

Πηγή: www.ria.ru