ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πούτιν: Η ελευθερία της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι η καλύτερη απάντηση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας
© Sputnik/Grigoriy Sisoev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πούτιν: Η ελευθερία της επιχειρηματικής δραστηριότητας είναι η καλύτερη απάντηση στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η απόδοση της μέγιστης ελευθερίας στην επιχειρηματική δραστηριότητα, είναι η καλύτερη απάντηση κατά των κυρώσεων που μας έχουν επιβληθεί, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο συνέδριο της πανρωσικής κοινωνικής οργάνωσης «Επιχειρηματική Ρωσία».

Όπως τόνισε ο ίδιος, ο ανοιχτός διάλογος με την επιχειρηματική κοινότητα  δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση «να λαμβάνει εξαιρετικά γρήγορα και αποτελεσματικά, αποφάσεις σε κρατικό  επίπεδο». «Σημασία έχει ότι υπάρχει κοινή αντίληψη όσον αφορά τις προτεραιότητες της χώρας και συνίσταται στο να δοθεί στον επιχειρηματικό κόσμο η μέγιστη ελευθερία. Θα ήθελα, μάλιστα, να επαναλάβω ότι αυτή είναι η καλύτερη απάντηση στις οποιεσδήποτε κυρώσεις που μας επιβάλλονται έξωθεν, είναι ο μοναδικός δρόμος για την ευημερία  των πολιτών μας» επισήμανε ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο κ. Πούτιν ανέφερε ότι πριν πέντε χρόνια, στο συνέδριο της «Επιχειρηματικής Ρωσίας», παρουσιάσθηκε η Εθνική Επιχειρηματική πρωτοβουλία.

«Μαζί με άλλες επιχειρηματικές ενώσεις, με το Κέντρο στρατηγικών πρωτοβουλιών καταφέραμε να καταργήσουμε πολλά εμπόδια διοικητικής φύσεως να αλλάξουμε τις προσεγγίσεις μας στον νομοθετικό και διοικητικό τομέα. Άλλωστε και σε ομοσπονδιακό και σε περιφερειακό επίπεδο στην δημόσια διοίκηση, αναδεικνύονται όλο και περισσότερα άτομα τα οποία δείχνουν κατανόηση, ακούνε τα αιτήματα του επιχειρηματικού κόσμου, εργάζονται απευθείας μαζί του» είπε ο Πούτιν.      

Ο πρόεδρος ζήτησε  από τα θεσμικά και τα νομοθετικά όργανα να διευρύνουν τον διάλογο με την επιχειρηματική κοινότητα. «Προσβλέπω και στην αποτελεσματική συνεργασία των μελών της ομοσπονδίας και του επιχειρηματικού κόσμου, ώστε να διαμορφωθεί ένα ευνοϊκό επιχειρηματικό περιβάλλον Για την επίλυση αυτού του ζητήματος σε κάθε περιφέρεια συγκροτούνται ειδικού χαρακτήρα προγράμματα και γραφεία» προσέθεσε ο Ρώσος πρόεδρος.   

Επισήμανε τέλος, ότι το ζήτημα της συνεργασίας

του επιχειρηματικού κόσμου και της περιφερειακής διοίκησης, θα συζητηθεί στην προσεχή συνεδρίαση του προεδρείου του Κρατικού Συμβουλίου.

Πηγή:  www.ria.ru