ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Bloomberg: ''Μην υποτιμάτε τις επενδύσεις σε ρωσικά ομόλογα''
© Sputnik/Alexey Kudenko
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Bloomberg: ''Μην υποτιμάτε τις επενδύσεις σε ρωσικά ομόλογα''

Οι εμπειρογνώμονες συνιστούν στους επενδυτές να μην υποτιμούν τις επενδύσεις σε ρωσικά ομόλογα, έστω και αν το ρωσικό εθνικό νόμισμα άρχισε να εξασθενεί, όπως γράφει το Bloomberg, αναφέρει σε τηλεγράφημά του το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti.

Το τελευταίο διάστημα, οι επενδύσεις σε ρωσικά ομόλογα, αποφέρουν στους επενδυτές μεγάλα έσοδα, παρότι καταγράφηκε μια ακόμα πτώση του ρουβλίου εξαιτίας της μείωσης των τιμών του πετρελαίου και της αναμονής της ανακοίνωσης της FED όσον αφορά τα νέα επιτόκια.

Μόνο στο διάστημα των τελευταίων τριών μηνών οι επενδυτές που αγόρασαν δολάρια με μηδενικό επιτόκιο για να επενδύσουν σε ρωσικά ομόλογα, είχαν κέρδη της τάξης έως 7%. Αυτός ήταν και ο μέγιστος δείκτης μεταξύ τριάντα άλλων νομισμάτων, μεταδίδει το Bloomberg.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών στους οποίους απευθύνθηκε το Bloomberg, τον επόμενο χρόνο τα κέρδη από τις επενδύσεις σε ρωσικά ομόλογα μπορούν να φθάσουν και τα 15%. Ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, η Citigroup Inc. χαρακτηρίζει στην έκθεση της το ρούβλι ως «υπερπροσοδοφόρο».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του έμπειρου στρατηγικού αναλυτή συναλλαγματικών αγορών και επιτοκίων της Sberbank CIB, Τόμ Λέβινσον, στα τέλη του χρόνου το ρούβλι μπορεί να σταθεροποιηθεί στα 61 ρούβλια το δολάριο.

Ο κύριος αναλυτής της Ashmore Γιαν Ντέν, εκτιμά ότι είναι καλύτερο να επενδύσει κανείς σε ρωσικά ομόλογα κατά το τέλος του έτους. Σύμφωνα με τον ίδιο, το 2017, το ρούβλι ενδέχεται να έχει μεγαλύτερη ζήτηση υπό το φως μια πιθανής εξασθένησης του δολαρίου.

Κατά την γνώμη του Λουτς Ροεμάγιερ, από την εταιρεία Landesbank Berlin Investment, η πώληση ρωσικών ομολόγων, δεν συνιστά και την πλέον «σοφή» επιλογή, καθώς, όπως σημειώνει, την παρούσα στιγμή στις αγορές συναλλάγματος υπάρχουν ελάχιστες επιλογές, ενώ τα ρωσικά ομόλογα αποφέρουν καλά κέρδη.

Πηγή: www.ria.ru