ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
SAP: Ψήφο εμπιστοσύνης στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας
© Sputnik/Vadim Zhernov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

SAP: Ψήφο εμπιστοσύνης στο ανθρώπινο δυναμικό της Ελλάδας

Η απόφαση της SAP να δημιουργήσει στην Αθήνα το πρώτο παγκόσμιο κέντρο της για την ανάλυση και αξιοποίηση δεδομένων (data science delivery hub), αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στο ανθρώπινο δυναμικό υψηλής προστιθέμενης άξιας που υπάρχει στο τομέα των τεχνολογιών στην χώρα, επεσήμανε ο country manager της SAP για την Ελλάδα, την Κύπρο και την Μάλτα Ανδρέας Ξηρόκωστας, με αφορμή την λειτουργία και στελέχωση του κέντρου.

Τόνισε επίσης, ότι ο ρόλος του νέου κέντρου δεν θα αφορά μόνο την εγχώρια αγορά αλλά και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή ενώ πρόσθεσε ότι αισιοδοξεί να αποτελέσει την αρχή μιας περαιτέρω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων της SAP στην Ελλάδα.

Ο κ. Ξηρόκωστας καθώς και το διευθυντικό στέλεχος της SAP Παύλος Παναγιωτίδης, αναφέρθηκαν εκτενώς στα οφέλη που μπορεί να έχει ο ιδιωτικός τομέας αλλά και ο δημόσιος από την αξιοποίηση δεδομένων (data) με μαθηματική ανάλυση και αλγορίθμους.

Όπως είπε ο κ. Ξηρόκωστας, οφέλη από τον μετασχηματισμό δεδομένων σε αξία μπορούν να έχουν όχι μόνον οι μεγάλες επιχειρήσεις αλλά και οι μικρότερες σε μέγεθος καθώς και φορείς του Δημοσίου. Επισήμανε δε ότι στην Ελλάδα επενδύονται πολύ μικρότερα ποσά στην αξιοποίηση τέτοιων δυνατοτήτων που προσφέρουν οι τεχνολογίες, σε σύγκριση με τις περισσότερες χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου.

Η αξία των δεδομένων και η αξιοποίησή τους είναι μεγάλη, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αξιοποίηση τέτοιων τεχνολογιών μπορεί να έχει άμεσα αποτελέσματα και στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, με ότι θετικό συνεπάγεται για την οικονομία και την δυνατότητα απελευθέρωσης πόρων σε παραγωγικότερες δράσεις.

Το νέο κέντρο της SAP στην Αθήνα έχει ήδη ανοικτή γραμμή με πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα προκειμένου να εξετασθούν οι δυνατότητες συνεργασίας τόσο στο τομέα της έρευνας όσο και στον τομέα της πρακτικής, ενώ έχει ήδη εμπλακεί σε δύο μεγάλα πιλοτικά έργα στην Ευρώπη με πολύ θετικά δείγματα γραφής.

Ο τομέας των Big Data αποτελεί σήμερα μία από τις κυριότερες τάσεις της ψηφιακής τεχνολογίας, που αναμένεται να διαμορφώσει τις εξελίξεις μέχρι το 2020. Ανταποκρινόμενη στις αυξημένες απαιτήσεις των επιχειρήσεων για την αποτελεσματική διαχείριση μεγάλου όγκου δεδομένων στο πλαίσιο της Ψηφιακής Οικονομίας, η SAP επενδύει στο Data Science Delivery Hub, αποσκοπώντας στο να παρέχει συνεχώς καλύτερες λύσεις για τους πελάτες και τους συνεργάτες της.

Επιπλέον, το Data Science Delivery Hub φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα κέντρο γνώσης και αξιοποίησης του τεράστιου όγκου πληροφοριών (Big Data) που είναι διαθέσιμα στο ψηφιακό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες αυτές προς όφελος των εταιριών στην πορεία τους προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ