ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Οι μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες αντιμετώπισαν επιτυχώς τις επιθέσεις των χάκερς
© Sputnik/Mikhail Fomichev
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι μεγαλύτερες ρωσικές τράπεζες αντιμετώπισαν επιτυχώς τις επιθέσεις των χάκερς

Οι πέντε, απο τις συνολικά δέκα μεγαλύτερες, τράπεζες της Ρωσίας που υπέστησαν επιθέσεις τύπου DdoS, τις αντιμετώπισαν επιτυχώς, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της Κεντρικής τράπεζας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σεφτσόφ.

«Με βάση τις δικές μας πληροφορίες, όλες οι επιθέσεις αντιμετωπίσθηκαν με επιτυχία. Δεν υπήρξαν τα οποιαδήποτε προβλήματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών, ή την πρόσβαση των πελατών μας στις υπηρεσίες τους» δήλωσε ο Σεφτσόφ μιλώντας στο κανάλι «Ρωσία 24». Την Τετάρτη, πηγή του Ria Novosti, προσκείμενη στην Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας, δήλωσε ότι πέντε μεγάλες τράπεζες της Ρωσίας υφίστανται από την Τρίτη επιθέσεις τύπου DdoS, αλλά όχι μεγάλης ισχύος. Σύμφωνα με στοιχεία του «Εργαστηρίου Κασπέρσκι», οι επιθέσεις ξεκίνησαν στις 8 Νοεμβρίου στις 16.00 ώρα Μόσχας. Οι κακόβουλοι χάκερς χρησιμοποίησαν πολυκατευθυνόμενες επιθέσεις τύπου syn-flood (επιθέσεις που αποσκοπούν στην υπερφόρτωση του διακομιστή) και http-flood (επιθέσεις στους σέρβερς που αποσκοπούν να υπερφορτώσουν το σύστημα και να διακόψουν την πρόσβαση στην πηγή). Σύμφωνα με το «Εργαστήριο Κασπέρσκι», πρόκειται για περίπλοκες επιθέσεις, οι οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με συνήθη μέσα προστασίας.

Το κέντρο παρακολούθησης και αντιμετώπισης επιθέσεων κατά των υπολογιστών στον χρηματοπιστωτικό τομέα (FinCERT) της Τράπεζας της Ρωσίας, αξιολόγησε ότι οι επιθέσεις αυτές ήσαν μέσης ισχύος.

Η Sberbank, που βρέθηκε στο στόχαστρο των χάκερς, ανακοίνωσε ότι η επιθέσεις τύπου DdoS, δεν προκάλεσε στην τράπεζα και τους πελάτες της απώλειες και όλες της οι υπηρεσίες λειτουργούν απρόσκοπτα. Η Τράπεζα «Ατκρίτιε», χαρακτήρισε την επίθεση ως την πιο ισχυρή, αλλά δήλωσε ότι τα μέτρα προστασίας ήταν σε θέση να την αντιμετωπίσουν. Οι τράπεζες ανακοίνωσαν ότι επρόκειτο για σύντομες και αδύναμες επιθέσεις οι οποίες δεν επηρέασαν στο ελάχιστο τη λειτουργία των συστημάτων τους.

Πηγή: www.ria.ru