ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Πεσκόφ: Ελάχιστες, οι προοπτικές κατασκευής του South Stream
© Sputnik/Aleksey Vitvitsky
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πεσκόφ: Ελάχιστες, οι προοπτικές κατασκευής του South Stream

Ελάχιστες είναι οι προοπτικές κατασκευής  του πυρηνικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας "Μπέλενε"  και του αγωγού φυσικού αερίου South Stream, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος τύπου του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.  

"Με βάση αυτό που φαίνεται, οι προοπτικές αυτές είναι ελάχιστες" ανέφερε χαρακτηριστικά, απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχουν ελπίδες, σχετικά με την επανεκκίνηση των έργων της κατασκευής του "Μπέλενε" και της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου που θα φθάνει υποθαλασσίως μέσω της Μαύρης θάλασσας στην Βουλγαρία.      

Στην Βουλγαρία, στις προεδρικές εκλογές της περασμένης Κυριακής, επικράτησε με ποσοστό 59,35% ο υποψήφιος που προτάθηκε από επιτροπή πρωτοβουλίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στρατηγός Ρουμέν Ράντεφ.   

Ο επιστημονικός συνεργάτης  του Ινστιτούτου Σλαβικών Σπουδών της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών Πιότρ Ισκεντέροφ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ria Novosti, εξέφρασε την άποψη, ότι ο νέος πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρουμέν Ράντεφ θα ακολουθήσει μια πιο αντικειμενική πολιτική σε σχέση με τη Ρωσία, κατά την άσκηση της οποίας ενδέχεται να γίνει η επανεκκίνηση των έργων αμοιβαίας συνεργασίας.

Πηγή: www.ria.ru