ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Lada: Αύξηση πωλήσεων κατά 75% το εννεάηνο στην Ευρώπη
© Sputnik/Andrey Kholmov
ΘΕΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Lada: Αύξηση πωλήσεων κατά 75% το εννεάηνο στην Ευρώπη

Η AvtoBAZ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2016, μείωσε τις πωλήσεις στο Καζακστάν- που συνιστά την κύρια εξαγωγική της αγορά — κατά 71% σε ετήσιες πωλήσεις, ενώ τις αύξησε στις χώρες της Ευρώπης κατά 75%, όπως αναφέρεται τριμηνιαία έκθεση απολογισμού της αυτοκινητοβιομηχανίας.

"Στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016, συνεχίσθηκαν οι πτωτικές τάσεις στις πωλήσεις αυτοκινήτων στο Καζακστάν, οι οποίες άρχισαν να παρατηρούνται από το 2014. Έτσι, μειώθηκαν οι πωλήσεις κατά 59% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων Lada μειώθηκαν κατά 71%. Η πτώση που παρατηρήθηκε στις πωλήσεις αυτοκινήτων Lada, οφείλεται στο ότι είχαν σταμτήσει προσωρινά οι πωλήσεις ετοιμοπαράδοτων αυτοκινήτων στο Καζακστάν κατά το πρώτο εξάμηνο του 2016.Το ποσοστό που κατείχε η Lada στην αγορά του Καζακστάν μειώθηκε κατά 9% φθάνοντας το 20,9%. Μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα αυτοκίνητα Lada Priora, Lada 4x4, Lada Granta и Lada Largus», αναφέρεται στην έκθεση απολογισμού, στην οποία η AvtoBAZ, δεν παρουσιάζει απόλυτες τιμές.

"Σύμφωνα με τα στοιχεία των επίσημων πηγών, στο διάστημα Ιανουαρίου —Σεπτεμβρίου 2016, στις χώρες της Ευρώπης πωλήθηκαν 3.077 αυτοκίνητα Lada, δηλαδή κατά 75% περισσότερα σε σχέση με τη αντίστοιχη περίοδο του 2015. Μεγάλη ζήτηση έχουν τα αυτοκίνητα Lada 4х4. Οι εξαγωγές αυτοκινήτων Lada στις ευρωπαϊκές χώρες, αυξήθηκαν στο διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2016 κατά 123,3%, φθάνοντας τα 3.857 αυτοκίνητα" αναφέρεται στην έκθεση απολογισμού.

Στην Λευκορωσία, κατά την ίδια περίοδο οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 7%, φθάνοντας τις 21.500 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων Lada ωστόσο αυξήθηκαν κατά 8%, ενώ το ποσοστό που κατείχε στην αγορά αυξήθηκε κατά 1% φθάνοντας το7,5%. Τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν τα αυτοκίνητα Lada Largus, Lada 4x4, Lada Granta и Lada Vesta. Στο Αζερμπαϊτζάν στο διάστημα Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2016 οι πωλήσεις της Lada μειώθηκαν κατά 48%, φθάνοντας τα 1478 αυτοκίνητα, ενώ την μεγαλύτερη ζήτηση παρουσιάζουν σύμφωνα με την έκθεση τα Lada 4x4.

Αντίθετα στην Ουκρανία, την ίδια περίοδο οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 43%. Μάλιστα σύμφωνα με την έκθεση απολογισμού σε διάστημα εννεά μηνών στην Ουκρανία πωλήθηκαν 43.693 αυτοκίνητα. Οι πωλήσεις της Lada αυξήθηκαν κατά 108%, φθάνοντας τα 1251 αυτοκίνητα.

Την ίδια περίοδο οι εισαγωγές που πραγματοποίησε γενικά η AvtoBAZ σε υλικά και εξαρτήματα αυξήθηκαν κατά 7% φθάνοντας το 39%.

Πηγή: www.ria.ru